Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 20:45

Σοβαρές εκκρεμότητες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σοβαρές εκκρεμότητες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

«Τα θεσμικά ζητήματα που προκύπτουν από τις ιδιαιτερότητες του νόμου 3852/10 "Καλλικράτης", δημιουργούν μείζονα προβλήματα στις υποψήφιες πόλεις», καθώς αντιβαίνουν τη διαγωνιστική διαδικασία που ορίζει η απόφαση 445/2014/Ε.Ε.

Αυτό σημειώνει ο δήμαρχος Ρόδου, εκ μέρους των δημάρχων των πόλεων που είναι υποψήφιες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 -μεταξύ αυτών και του  δημάρχου Καλαμάτας-, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού, με την οποία ζητεί συνάντηση για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων, καθώς στις 30 Νοεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Στην επιστολή του δημάρχου Ρόδου που είναι συνέχεια συνάντησης των δημάρχων στην Αθήνα, στις 4 Νοεμβρίου, επισημαίνεται πως «τα κριτήρια προβλέπουν τη δυνατότητα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να προτείνει να μην απονεμηθεί ο τίτλος στην Ελλάδα το 2021, με συνέπεια να κινδυνεύει η χώρα να εκτεθεί στη δράση της Ενωσης "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" για τα έτη 2020 έως 2033».
Η επιστολή απεστάλη εκ μέρους των δημάρχων Βόλου, Δελφών, Ελευσίνας, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Λάρισας, Μεσολογγίου, Μυτιλήνης, Πειραιά, Ρόδου, Σάμου, Σαλαμίνας και Τρίπολης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER