Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 08:34

Καβγάς Τσώνη - Αναστασόπουλου για την προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας

Γράφτηκε από την
Καβγάς Τσώνη - Αναστασόπουλου για την προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας

Προσφυγή έκανε η παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου για την πρόσληψη προϊσταμένης δικηγόρου στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης. Ο ίδιος ο Στ. Αναστασόπουλος το ανακοίνωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μίλησε για διορισμούς του δημάρχου από το παράθυρο και μη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου.

Η παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Υπηρεσία Εντελλομένων Εσόδων και το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, γιατί όπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. η πρόσληψη της προϊσταμένης στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης δεν έχει πάρει έγκριση ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου). Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες σχετικές ανακοινώσεις του επικεφαλής της "Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης" στον τοπικό Τύπο. Ενώ προχθές στο Δ.Σ. ο Γ. Τσώνης και ο Στ. Αναστασόπουλος αντάλλαξαν... φιλοφρονήσεις και αλληλοκατηγορήθηκαν για προσλήψεις που επιβάρυναν τα οικονομικά του δήμου. 
Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης πήρε πρώτος το λόγο για να απαντήσει στις ανακοινώσεις μέσω του Τύπου, στο Στάθη Αναστασόπουλο. Χαρακτήρισε «ψευδές και παραπλανητικό» το ότι ξεπληρώνει προεκλογικά γραμμάτια και επεσήμανε ότι και επί δημαρχοντίας Στ. Αναστασόπουλου είχε αναδειχθεί η αναγκαιότητα για την πρόσληψη δεύτερου δικηγόρου. Είπε ακόμα ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που τηρούνται παντού για την πρόσληψη της προϊσταμένης, που εγκρίθηκε ήδη από τους αρμόδιους φορείς. Προέτρεψε μάλιστα όποιος θέλει να προσφύγει όπου θέλει για τη νομιμότητα της πρόσληψης. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε ακόμη «αισχρά και ευτράπελα» όσα αναφέρονταν στην γραπτή δήλωση Αναστασόπουλου για την γραμματέα του και αδελφή της δικηγόρου. Ξεκαθάρισε ότι στο Δήμο Μεσσήνης είναι με απόσπαση από το Δήμο Καλαμάτας και πως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ζητήσει τη μετάθεσή της. Πρόσθεσε δε πως καμία επιβάρυνση στο ταμείο του δήμου δεν έχουν οι αποφάσεις του, κι ούτε υπάρχει κίνδυνος για το ταμείο.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος από την πλευρά του μίλησε για «προσλήψεις από το παράθυρο» και όταν ο δήμαρχος ανέφερε τα ποσά που δαπάνησε ο δήμος για να αναθέτει υποθέσεις σε εξωτερικούς δικηγόρους, απάντησε πως ο Γ. Τσώνης «αφήνει τις μπηχτές του γιατί έχει μάθει να λειτουργεί πετώντας λάσπη». Είπε ακόμα ότι κινδυνεύει το ταμείο του δήμου από τις αποφάσεις για προσλήψεις υπαλλήλων του νυν δημάρχου. Εκεί ο Γιώργος Τσώνης του φώναξε «είσαι γελοίος», για να απαντήσει ο Στ. Αναστασόπουλος «έπρεπε να ντρέπεσαι» - ενώ αντάλλαξαν και άλλες... φιλοφρονήσεις με φράσεις όπως «είσαι μόνιμα υβριστής και μαυρογιαλούρος» και «εμένα δεν μου τα γράφει δικηγόρος».
Ν.Κ.


NEWSLETTER