Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 20:07

Ειδικά συστήματα για νερό και τροφή των αδέσποτων ζώων τοποθέτησε ο Δήμος Ευρώτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ειδικά συστήματα για νερό και τροφή των αδέσποτων ζώων τοποθέτησε ο Δήμος Ευρώτα

Ο Δήμος Ευρώτα ξεκίνησε σήμερα την τοποθέτηση ειδικών συστημάτων, για να μπορούν τα αδέσποτα ζώα στην πόλη της Σκάλας, το Βλαχιώτη και στα υπόλοιπα διαμερίσματα του δήμου, να πίνουν νερό και να έχουν φαγητό.

Οι υπηρεσίες του δήμου, σε συνεργασία με την Φιλοζωική Εταιρεία, έχουν προβεί στην απογραφή των αδέσποτων ζώων και στη δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας για το κάθε ζώο. Επίσης έγιναν εκτεταμένες στειρώσεις, εμβολιασμοί και φαρμακευτική αγωγή στα ζώα για την αποφυγή ασθενειών και νοσημάτων.

Επιπλέον, ο Δήμος Ευρώτα στοχεύοντας σε μία μόνιμη λύση έχει υποβάλει αίτημα στη δασική υπηρεσία, ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό, ως δασικής έκτασης μιας συγκεκριμένης περιοχής, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει εκεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο για τα αδέσποτα ζώα.

Εν τω μεταξύ ο δήμος Ευρώτα εφαρμόζει σχέδιο για την εξασφάλιση των βασικών αναγκών των ζώων, με την τοποθέτηση ειδικών συστημάτων στους οικισμούς, για να βρίσκουν τροφή και νερό τα αδέσποτα ζώα και σ' αυτό το σχέδιο ο δήμος ζητά και την στήριξη των πολιτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER