Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 15:57

Το Τοπικό Συμβούλιο Κροκεών κατά της αύξησης των αντικειμενικών αξιών

Γράφτηκε από την


Το θέμα των Αντικειμενικών αξιών έχει απασχολήσει τον πρώην Δήμο Κροκεών και συνεχίζει να απασχολεί και την νυν Δημοτική Ενότητα Κροκεών. Από την δεκαετία του ‘90 με την διάνοιξη τμημάτων της νέας Εθνικής οδού Σπάρτης- Μονεμβασίας (έξωθεν της κωμόπολης των Κροκεών) δημιουργήθηκε ένα ιδιόμορφο καθεστώς Αντικειμενικών Αξιών. Πιθανόν αυτή η κατάσταση να εδραίωσε τις Αντικειμενικές αξίες για την Τοπική Ενότητα Κροκεών,σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Όλη αυτήν την περίοδο, παρά τις προσπάθειες των θεσμικών φορέων για τιμών ζωνών αντικειμενικών αξιών προσιτές στην ιδιαίτερη Γεωμορφία των Κροκέων (ορεινή περιοχή),  οι αντικειμενικές αξίες βρίσκονται μεταξύ των πρώτων του Ν.Λακωνίας (Μονεμβάσια, Ελαφόνησος Μυστράς κ.λ.π). 
Επίσης είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, στο γεγονός ότι το διαμέρισμα των Κροκεών από την 01 Ιανουαρίου 2011 χωρίς διαβούλευση πέρασε στο σύστημα Αντικειμενικών Αξιών με νέες απαράδεκτα υψηλές τιμές, οι οποίες κατά την εκτίμηση μας θα συμπαρασύρουν οικόπεδα και οικίες, ώστε οι συμπολίτες μας με τα νέα οικονομικά μέτρα, να πληρώσουν στην πλειοψηφία τους και Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Γι΄αυτό λοιπόν η Τοπική Κοινότητα Κροκεών δια του τοπικού Συμβουλίου της απαιτεί από τον Υφυπουργό και τον Αρμόδιο Υπουργό την ΚΑΘΕΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50%.
Σας καλούμε και σας προσκαλούμε, ως Υπουργείο, να επιλέξουμε μαζί τις ζώνες τις οποίες έχετε επιβάλλει, για να κατανοηθεί το μέγεθος της αδικίας που τόσα χρόνια υπόκεινται οι συμπολίτες μας.
Μαζί με όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Κροκεών-νύν δημοτικής Ενότητας Κροκεών αγωνιζόμαστε ώστε μέσα από την μείωση των αντικειμενικών Αξιών να γίνει η περιοχή μας (η οποία είναι αγροτοκτηνοτροφική) βιώσιμη και αναπτυξιακή, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.


Το τοπικό Συμβούλιο Κροκεών


NEWSLETTER