Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 19:23

Εσπερίδες για την ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε Χώρα και Πύλο

Γράφτηκε από την
Εσπερίδες για την ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε Χώρα και Πύλο

Με δύο ενημερωτικές εσπερίδες στη Χώρα και την Πύλο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για την εργασιακή και κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων«Παλαίπυλος». Τις ενημερωτικές εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Παλαίπυλος».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, το πρόγραμμα στόχευσε στην αντιμετώπιση της ανεργίας, προωθώντας παράλληλα τη σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και είχε ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80%, ενώ οι συμμετέχοντες άγγιξαν τους 200. Εταίροι του προγράμματος είναι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, οι Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας A.E. (Costa Navarino), η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κορώνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης, ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παπαφλέσσα, ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Χιλιοχωρίων, το ΚΕΚ Honesty, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, με συντονιστή την Ομάδα Παραγωγών «Ο Νηλέας».

Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε: «Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πολλαπλά οφέλη, καθώς προηγούνται σε θέματα διεκδίκησης έργων ΕΣΠΑ και μπορούν να συνεργάζονται απευθείας με το δήμο αποφεύγοντας τη διαδικασία διαγωνισμών». 

Για τα πολλαπλά οφέλη από την υλοποίηση της δράσης μίλησε ο Ευστράτιος Παπαδογιαννάκης από την εταιρεία "Asset Τεχνολογική" σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση φέρνει στη χώρα μας ένα νέο μοντέλο εργασιακής απασχόλησης, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ανέργους να απασχοληθούν. 

Ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών «Ο Νηλέας» Γιώργος Κόκκινος αναφέρθηκε στην ευκαιρία που τους δόθηκε να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, βοηθώντας τους συντοπίτες τους και κερδίζοντας επιπλέον τεχνογνωσία. 

Ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος είπε ότι για το δήμο η διοργάνωση και η συμμετοχή στο πρόγραμμα υπήρξε ένα απαιτητικό εγχείρημα και μια ωραία πρόκληση.


NEWSLETTER