Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 09:03

Ρήγμα στην παράταξη της πλειοψηφίας: “Εχασε” 3 αντιδημάρχους ο Αριστείδης Σταθόπουλος

Γράφτηκε από τον

Ρήγμα στη Δημοτική Αρχή, στην πλειοψηφία του Δήμου Οιχαλίας, καθώς υπήρξαν διαφοροποιήσεις και χθες έμεινε χωρίς τρεις αντιδημάρχους.

Ο ένας αντιδήμαρχος παύθηκε από το δήμαρχο Αριστείδη Σταθόπουλο και άλλοι δύο αντιδήμαρχοι παραιτήθηκαν μαζί με το γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου από τις θέσεις τους, αντιδρώντας στην απομάκρυνση.

Ο κ. Σταθόπουλος με χθεσινή του απόφαση κατάργησε από αντιδήμαρχο τον Παναγιώτη Κούκη για: Ανάρμοστη συμπεριφορά προς το δήμαρχο, δυσαρμονία στη συνεργασία του με το δήμαρχο και μη επαρκή εκτέλεση των καθηκόντων του τους τελευταίους 3 μήνες. 

Η απόφαση αυτή του δημάρχου οδήγησε στην υποβολή παραίτησης των αντιδημάρχων Στάθη Μαργαρίτη και Δημήτρη Παναγιωτόπουλου και του γραμματέα του Δ.Σ. Παναγιώτη Δρούμπαλη, λόγω της μη έντιμης απομάκρυνσης του αντιδημάρχου Π. Κούκη και για άλλους πολύ σημαντικούς λόγους που σχετίζονται με τη "λειτουργία" του Δήμου Οιχαλίας.

Οι διαφοροποιήσεις και η έλλειψη συνοχής στην πλειοψηφία του Δήμου είχαν εμφανιστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Διάστημα που λόγω αντιδράσεων σε αποφάσεις του δημάρχου, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι απείχαν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα σε δύο συνεχόμενες να μην υπάρχει απαρτία και να αναβληθούν.

Ακολούθησε εκεχειρία, αλλά προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο οι διαφορές της πλειοψηφίας αποκαλύφθηκαν με τον πλέον τραγικό - για τη συνοχή της - τρόπο. Αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι διαφώνησαν με τη μεταφορά των σκουπιδιών, καθώς άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο και της αποκομιδής από τον ιδιώτη, με απειλή για την κατάργηση της υπηρεσίας καθαριότητας και το εργασιακό μέλλον 11 εργαζομένων. Το θέμα τελικά δεν πέρασε. Στο επόμενο θέμα για τη μεταφορά του αμαξοστασίου που η Δημοτική Αρχή ήθελε από το Ζευγολατιό στο Μελιγαλά, λόγω των διαφωνιών αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Διαβολίτσι, κόντρα στη θέληση του δημάρχου.

Το θέμα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τροποποίηση στην ανάθεση αποκατάστασης βλαβών φωτισμού σε ιδιώτη, που έχει συγγενική σχέση με (πρώην) σύμβουλο του δημάρχου. Σε αυτή αντέδρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Κούκης που δεν ήταν ενημερωμένος για βλάβες στο χωριό του (Δώριο), ενώ στη συνεδρίαση ακούστηκε πως προβλεπόταν αποκατάσταση σε βλάβες που δεν υπήρχαν. Στην αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε, τελικά το θέμα ψηφίστηκε, πέρασε οριακά με την ψήφο του προέδρου του Δ.Σ.

Η συνέχεια δόθηκε χθες με την απομάκρυνση και τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων.

Γ.Σ.