Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 13:09

Ο Νίκας απειλεί με πρόστιμα για τις κατασκευές στην παραλία 

Γράφτηκε από την

Συμφωνεί με το χθεσινό μας σχόλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας με τίτλο "Αντιτουριστική εικόνα", για τις κατασκευές που έχουν εγκαταλειφθεί στην παραλία. Ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει ζητήσει εγγράφως την απομάκρυνσή τους από τους επαγγελματίες και παρατήρησε πως «θα επιβληθούν πρόστιμα ανάλογα με την έκταση, τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα της ρύπανσης».

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας ανέφερε:

«Πράγματι είναι αντιτουριστική η εικόνα με κατασκευές και άλλα είδη που παρέμειναν στον αιγιαλό από το καλοκαίρι. Ο Δήμος Καλαμάτας, εγγράφως (με αποδεικτικό επίδοσης) και από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ειδοποίησε όλους τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιήθηκαν το φετινό καλοκαίρι στον αιγιαλό "να απελευθερώσουν οργανωμένα και με τάξη τον χώρο που έχουν καταλάβει, από τραπεζοκαθίσματα, ξαπλώστρες, ομπρέλες, τέντες κ.λπ. αντικείμενα, καθώς και από τις βάσεις των αντικειμένων αυτών, και να παραδώσουν τον χώρο αυτό απολύτως καθαρό στον δήμο και στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. (…)

Επίσης, οι παραλιακές επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη συλλογής από τη θάλασσα αντικειμένων τους που έχουν παρασυρθεί από τον αέρα ή από άλλες αιτίες και αποτελούν εστίες ρύπανσης και κινδύνου για τους λουόμενους το καλοκαίρι και για τους κατοίκους το χειμώνα (στύλοι και βάσεις ομπρελών, καθίσματα κ.λπ.)".

Σε περίπτωση που τα υλικά αυτά έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν αποθηκευθεί σε δημόσιο χώρο, θα επιβληθούν πρόστιμα ανάλογα με την έκταση, τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα της ρύπανσης. Οι επιχειρήσεις αυτές θα κληθούν και πάλι να τα απομακρύνουν, αλλιώς θα το πράξει ο Δήμος Καλαμάτας».