Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 18:58

Απορρίφθηκε η αίτηση για οίκο ανοχής στην Τριφυλία 

Γράφτηκε από τον
Απορρίφθηκε η αίτηση για οίκο ανοχής στην Τριφυλία 

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας συζητήθηκε χθες το μεσημέρι η αίτηση για την άδεια λειτουργίας οίκου ανοχής στα όρια του δήμου.

Το γεγονός όμως ότι η αίτηση πέρα από το όνομα της ενδιαφερομένης και το αίτημά της που ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια πρόταση: «Επιθυμώ να λειτουργήσει στο Δήμο Τριφυλίας νόμιμο κατάστημα οίκου ανοχής», χωρίς να περιέχει κανένα άλλο στοιχείο, έκανε την επιτροπή να αποφασίσει ότι η αίτηση ήταν ατελής και ότι η ενδιαφερόμενη εφόσον το επιθυμεί, θα πρέπει να επανέλθει με πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς της αλλά και για το χώρο όπου προτίθεται να λειτουργήσει η επιχείρηση, ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα. Ουσιαστικά η επιτροπή δεν πήρε συγκεκριμένη απόφαση για το αν θα γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά στο συγκεκριμένο αίτημα.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Αδρακτάς αναφέρθηκε στο αίτημα που κατατέθηκε στο δήμο και στο νόμο 2734/1999 και ειδικά στο άρθρο 3 όπου καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι η ενδιαφερόμενη πρέπει να δηλώσει πού σκοπεύει να λειτουργήσει την επιχείρηση, παρατηρώντας, όπως είπε, ασάφεια στην αίτηση. Υπογράμμισε δε ότι η όποια απόφαση θα παρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και δική του θέση είναι να εισηγηθούν αρνητικά.

Από τα μέλη της επιτροπής, η Γιάννα Κωνσταντέλου υπογράμμισε τις ελλείψεις που έχει η αίτηση. "Αν θέλει, να επανέλθει με περισσότερα στοιχεία και από εκεί και πέρα ο δήμος να αποφασίσει αν θέλει μια τέτοια επιχείρηση" τόνισε χαρακτηριστικά. Με την τοποθέτηση αυτή συμφώνησε και ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής τονίζοντας ότι πρέπει να έρθει αίτηση με πλήρη στοιχεία, καθώς χωρίς στοιχεία δεν μπορούν να πάρουν απόφαση. Η Μαρία Πανουσιοπούλου επισήμανε ότι "η αίτηση είναι ελλιπής, είναι μόνο ένα όνομα και μία επιθυμία, έπρεπε να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να εξεταστεί το νομικό πλαίσιο, δεν μπορούμε έτσι ούτε να την εγκρίνουμε ούτε να την επιτρέψουμε".

Κ.Μπ.


NEWSLETTER