Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 08:47

14 υποψηφιότητες για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
14 υποψηφιότητες για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Δεκατέσσερις είναι τελικά οι ελληνικές πόλεις, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, καθώς χθες το μεσημέρι έληξε και τυπικά η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων, οι οποίες κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης του υπουργείου Πολιτισμού.

Καλαμάτα, Τρίπολη, Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα και Σάμος είναι οι πόλεις, που φιλοδοξούν σε 5 χρόνια από σήμερα να φιλοξενήσουν εκ μέρους της Ελλάδας τον σημαντικό αυτό θεσμό.

Oι σχετικοί φάκελοι θα σταλούν με ευθύνη του υπουργείου στους εμπειρογνώμονες που απαρτίζουν την επιτροπή επιλογής, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης προεπιλογής (α' φάση), κατά την οποία οι υποψήφιες πόλεις θα παρουσιάσουν και θα υποστηρίξουν ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής τον φάκελό τους. Η ημερομηνία αυτή υπολογίζεται σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Φεβρουάριο και από εκεί και πέρα, οι πόλεις που θα προκριθούν στην επόμενη φάση αναμένεται να δώσουν νέα “μάχη” το φθινόπωρο, οπότε και υπολογίζεται να αναδειχθεί η πόλη, που θα ανακηρυχθεί τελικά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.

Οσον αφορά την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, η οποία κατατέθηκε χρονικά πρώτη σε σχέση με τις υπόλοιπες, την επόμενη εβδομάδα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρίσκεται κλιμάκιο της γερμανικής συμβουλευτικής εταιρείας, που ειδικεύεται πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και η οποία έχει επιλεγεί για να συμβάλει στην υποψηφιότητα και της Καλαμάτας. Σκοπός της επίσκεψης είναι η διαμόρφωση της 10μελούς ομάδας, που θα εκπροσωπήσει την πόλη στα τέλη Φεβρουαρίου για την πρόκριση στη β' φάση. Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από τους συντελεστές του Γραφείου υποψηφιότητας "KALAMATA:21" και το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, καθώς επίσης και από 5 ακόμα άτομα, τα οποία θα επιλεγούν μέσα από τη συμμετοχή τους στις έως τώρα δραστηριότητες προετοιμασίας της υποψηφιότητας.

Δ.Πλ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER