Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 08:28

Η πλειοψηφία απαντά για την υποψηφιότητα του “ΚΑLΑΜΑΤΑ:21”

Γράφτηκε από τον
Η πλειοψηφία απαντά για την υποψηφιότητα του “ΚΑLΑΜΑΤΑ:21”

Επίθεση στην παράταξη Μάκαρη εξαπέλυσε χθες για την αποχή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για το φάκελο της υποψηφιότητας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος.

Και ο αρμόδιος σύμβουλος για το εγχείρημα της Πολιτιστικής Νίκος Μπασακίδης εκθείασε τις διαδικασίες για τη σύνταξη του φακέλου κι εξέφρασε αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Μπασακίδης παρατήρησε ότι η σύνταξη του φακέλου έγινε με τρόπο επιστημονικό και σύμφωνα με το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μίλησε για συνεργατικές διαδικασίες με φορείς, συλλόγους και πολίτες που έχουν ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά, καθώς και για ομάδες εργασίας και οργανώσεις που υποστηρίχθηκαν από εθελοντές. Επεσήμανε ότι

ο προϋπολογισμός των 20 - 21 εκ. ευρώ ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της πόλης κι εξέφρασε αισιοδοξία για επιτυχή έκβαση.

Ο πρόεδρος της "Φάρις" Θαν. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι η παράταξη Μάκαρη έδωσε συνέντευξη «για να δικαιολογήσει και να απολογηθεί για την αρνητική ψήφο σε ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα». Ανέφερε πως ο Μαν. Μάκαρης «διαπίστωσε ότι έμεινε μόνος του» και τον κατηγόρησε ότι «υπονομεύει το εγχείρημα εκπέμποντας μιζέρια και απαισιοδοξία» και πως «έχει πολεμήσει τόσο πολύ την προσπάθεια της πόλης».

Κάλεσε την παράταξη Μάκαρη «να βοηθήσει σε επίπεδο κυβέρνησης, επειδή είναι φιλικά προσκείμενη» και δήλωσε πως «η κυβέρνηση στηρίζει και υποστηρίζει το εγχείρημα της Καλαμάτας».

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «είναι αστεία τα θέματα που βάζουν» και τους κάλεσε «να βοηθήσουν την προσπάθεια της πόλης με δημιουργικές προτάσεις, όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις, που εξήραν τα οφέλη». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβληματισμοί με το χρηματοδοτικό και το θεσμικό πλαίσιο και αναφέρθηκε στην κοινή διαπίστωση των δημάρχων που οι πόλεις τους διεκδικούν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, για αόριστες υποσχέσεις από την κυβέρνηση και για την ανάγκη ευελιξίας στο θεσμικό. Θέματα που, όπως είπε, αναμένεται να τεθούν στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού.

Κλείνοντας, ο Ν. Μπασακίδης είπε ότι «τσάμπα Πολιτιστική Πρωτεύουσα δε γίνεται».

Γ.Σ.


NEWSLETTER