Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 13:23

Καθαρισμός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Κυπαρισσίας 

Γράφτηκε από τον
Καθαρισμός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Κυπαρισσίας 

Εργασίες για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του λιμανιού ξεκίνησαν χθες. Απομακρύνονται μπάζα και σαβούρα που είχε μαζευτεί στο χώρο προκειμένου να ευπρεπιστεί.

Ωστόσο τόσο ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος επισήμαναν ότι το λιμάνι αποτελεί προτεραιότητα για όλη την Τριφυλία, με τον δήμαρχο να στέκεται στο μάστερ πλαν του λιμανιού τονίζοντας πως αν δεν βρεθούν από αλλού πόροι, θα το χρηματοδοτήσει ο ίδιος ο δήμος. 

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Κατσίβελας ανέφερε: «Ευπρεπίζεται όλος αυτός ο χώρος που τον θέλουμε να είναι χώρος ευπρέπειας και καλαισθησίας, αλλά να γίνει σιγά – σιγά και χρηστικός και για τους πολίτες. 

Ουσιαστικά είναι η θέληση που έχει η δημοτική αρχή να αναδείξει το χώρο του λιμανιού, που είναι ένα πολύ νευραλγικό σημείο για την ανάπτυξη της περιοχής. Ηδη με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε σε συνεργασία για να κάνουμε το μάστερ πλαν του λιμανιού. Ηδη έχει γίνει η πρόσκληση από το υπουργείο Υποδομών για το Ταμείο Γιούνγκερ, καθώς ο δήμος έχει προτείνει το λιμάνι της Κυπαρισσίας και του Μαράθου για χρηματοδότηση».

Τόνισε ακόμη ότι με την αλλαγή ηγεσίας στο Λιμενικό Ταμείο, όπου έχουν μπει Τριφύλιοι, υπάρχει ενδιαφέρον για τα λιμάνια της Τριφυλίας. Ευχαρίστησε και το Λιμεναρχείο που πάντα είναι κοντά στις αρχές και τους πολίτες και τα όσα κάνουν.

Σε σχετικό μας ερώτημα για το πού βρίσκεται η υπόθεση του μάστερ πλαν απάντησε: «Περιμένουμε να δούμε τι έχει ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας. Το βέβαιο είναι ότι το μάστερ πλαν θα γίνει ούτως ή άλλος, έστω και αν ο δήμος αναλάβει όλη τη δαπάνη. Απλώς η συνέργεια με το Λιμενικό Ταμείο και την Περιφέρεια δείχνει πως ενστερνίζονται ότι η ανάπτυξη του λιμανιού της Κυπαρισσίας δεν είναι μια δημοτική υπόθεση, αλλά μια υπόθεση και της Περιφέρειας και της κοινωνίας».

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος υπογράμμισε: «Εχουμε αναλάβει δράσεις να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε το λιμάνι Κυπαρισσίας ως τουριστικό προορισμό. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό το λιμάνι μας να φύγει από αυτό το τέλμα και να είναι σημείο αναφοράς, τουριστικός προορισμός και σημείο κρουαζιέρας. Αυτός είναι ο στόχος μας και ήδη έχουμε ξεκινήσει. Το σαπιοκάραβο θα απομακρυνθεί. Ο παλιρροιογράφος μπαίνει μετά τα Θεοφάνια και ο φωτισμός και καλλωπισμός όλης της χερσαίας ζώνης είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Το μάστερ πλαν σε συνεργασία και με την Περιφέρεια είναι αυτό που θα κάνει το λιμάνι της Κυπαρισσίας ένα από τα καλύτερα λιμάνια του Ιονίου. Αυτός είναι ο στόχος μας». 

Η διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας Βασιλική Κάσση από πλευρά της επισήμανε πως κάθε βελτιωτικό έργο στο λιμάνι είναι ευπρόσδεκτο, καθώς συντελεί όχι μόνο στην εύκολη λειτουργία του λιμένα αλλά και στην γενικότερη αναβάθμισή του σε πολλές διαστάσεις, κοινωνικές, οικονομικές, τουριστικές. Συμπλήρωσε δε πως η χερσαία ζώνη έχει αρκετά προβλήματα. Επίσης έχει πέσει ένα κομμάτι του μόλου δημιουργώντας πρόβλημα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER