Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 19:46

Ψήφιση Επιχειρησιακού Προγράμματος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ψήφιση Επιχειρησιακού Προγράμματος Καλαμάτας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 17 Δεκεμβρίου, πρόκειται να ψηφιστεί η α΄ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015 - 2019 του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η σύνταξη της α΄ φάσης του προγράμματος και εντός της εβδομάδας αναμένεται να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων αποτελεί εργαλείο για την άσκηση του αναπτυξιακού και κοινωνικού τους ρόλου, καθώς: Αποτελεί πρόγραμμα αναπτυξιακών υποδομών και τοπικών επενδύσεων, αλλά και πρόγραμμα για τη βελτίωση της υφιστάμενης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Είναι πρόγραμμα πολυτομεακού χαρακτήρα, με εύρος θεματικών αντικειμένων αντίστοιχο του φάσματος των θεμάτων που απασχολούν τη λειτουργία του ΟΤΑ και των Νομικών του Προσώπων. Καλύπτει όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του δήμου και εν δυνάμει το σύνολο των τοπικών υποθέσεων.
Ο αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος είναι ο προγραμματισμός των δράσεων του δήμου για την ερχόμενη πενταετία και η εκπόνησή του αποτελεί εκ του νόμου υποχρέωση του δήμου.


NEWSLETTER