Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 14:02

Απάντηση Νίκα για τη στάθμευση στην ΚΑΚ

Γράφτηκε από την

Με ανακοίνωση του γραφείου του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας απαντά για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (ΚΑΚ).

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Νίκα έχει ως εξής: 

«Η ελεγχόμενη στάθμευση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας εφαρμόζεται μόνο μια ημέρα την εβδομάδα, το Σάββατο, από τις 08.00 μέχρι τις 13.00 και μόνο για 80 θέσεις σε σύνολο περίπου 600.

Το μέτρο αυτό τέθηκε σε ισχύ για την εξυπηρέτηση των πελατών και την αύξηση της προσέλευσής τους στην Αγορά, ώστε να ενισχυθεί η εμπορική κίνηση και οι επαγγελματίες, ιδιαίτερα το Σάββατο. Επίσης, στόχος είναι να εξυπηρετούνται οι πελάτες με ευταξία και να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς. Αποτελεί κρίσιμο ζήτημα η συνεχής αύξηση των πελατών στην Αγορά, ώστε να επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ΚΑΚ. Ενα σοβαρότατο εμπόδιο, που αποτρέπει την προσέλευση πελατών, είναι η αδυναμία στάθμευσης σε ώρες αιχμής, συνυπολογιζομένου μάλιστα ότι η Αγορά βρίσκεται στο βόρειο άκρο της πόλης και σε αυτήν συρρέουν πολίτες από όλα τα σημεία της Καλαμάτας.

Τονίζεται ότι υπάρχει πίεση για διοργάνωση λαϊκής αγοράς και σε άλλο σημείο της πόλης. Στο ενδεχόμενο αυτό αμύνεται η δημοτική αρχή για χάρη των επαγγελματιών της Κεντρικής Αγοράς.

Επειδή, λοιπόν, ο πληθυσμός της πόλης αυξάνει, αλλά και δεδομένου ότι στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας ψωνίζουν πολίτες από όλη τη Μεσσηνία, επιβάλλεται για λόγους λειτουργικότητας να είναι ευχερής η προσέλευση, η ανεύρεση χώρου στάθμευσης με αντίτιμο το χαμηλό ποσό των 50 λεπτών του ευρώ (ανά μία έως μιάμιση ώρα) και η εύκολη αποχώρηση. Θα μπορούσαν, μάλιστα, οι επαγγελματίες να δίδουν οι ίδιοι στους πελάτες την κάρτα στάθμευσης και να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Ούτως ή άλλως, τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για έργα αναβάθμισης της Αγοράς.

 

Τέλος, θα ήταν καλό να ακούσουμε και μία πρόταση από τους επαγγελματίες της Αγοράς, σχετικά με το πώς θα ελεγχθεί ο χώρος από τα χιλιάδες αυτοκίνητα και πώς θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα όχι μόνο το Σάββατο που είναι ημέρα λαϊκής αγοράς, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδος. Ολα αυτά, στην εξυπηρέτηση του στόχου, που είναι η αύξηση του αριθμού των πελατών της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και η καλή τους εξυπηρέτηση».