Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 16:33

Κραυγαλέα ανισοκατανομή των πόρων και για το 2016, σύμφωνα με τον Μάκαρη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κραυγαλέα ανισοκατανομή των πόρων και για το 2016, σύμφωνα με τον Μάκαρη

Με γραπτή παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης καταγγέλλει την ανισοκατανομή πόρων στο τεχνικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά η παρέμβαση: 

«Οι μόνιμα χαμένοι ήταν για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι στη Βέργα, Αλαγονία, Αντικάλαμο, Αρτεμισία, Ασπρόχωμα, Ελαιοχώρι, Καρβέλι, Λαδά, Λέικα, Μικρή Μαντίνεια, Νέδουσα, Πηγές, Σπερχογεία, Αλώνια, Αμμο, Ανεμόμυλο, Αρι, Αριοχώρι, Ασπροπουλιά, Αγιο Φλώρο, Αγριλο, Αρφαρά, Βελανιδιά, Βρομόβρυση, Πήδημα, Πλατύ, Σταματινού, Αιθαία, Αμφεια, Ανθεια, Θουρία, Μικρομάνη, Πολιανή. Σε όλες αυτές τις περιοχές τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τεχνικά έργα από το Δήμο Καλαμάτας θα είναι ελάχιστα όπως ξεκάθαρα απεικονίζεται στον παρακάτω πίνακα. Σε αυτόν τον πίνακα φαίνεται η ανισοκατανομή των διαθέσιμων για έργα πόρων εις βάρος των Δημοτικών Ενοτήτων Αριος, Αρφαρών και Θουρίας αφενός και εις βάρος των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας. 

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά τα συμβούλια των παραπάνω δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων δεν ερωτήθηκαν για τις πραγματικές ανάγκες, παρόλο που είναι ξεκάθαρο από τον "Καλλικράτη" ότι κάτι τέτοιο έπρεπε να είχε γίνει πριν την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος: «Το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας με απόφαση που λαμβάνεται ένα μήνα τουλάχιστον πριν την κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου, εισηγείται στην εκτελεστική επιτροπή με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της περιφέρειάς του και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν». 

Αντίθετα για μια ακόμα φορά τη μερίδα του λέοντος των τεχνικών έργων καταλαμβάνει το κέντρο της Καλαμάτας, ενώ η παραλία και οι συνοικίες της πόλης είναι για μια ακόμα φορά πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για το 2016.

Η δημοτική αρχή όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από το δάνειο 5,5 εκατομμυρίων ευρώ -που συνήψε σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο Δήμος Καλαμάτας- ενδιαφέρεται μόνο για τα έργα επιφανειακών αναπλάσεων στο κέντρο της Καλαμάτας, αδιαφορώντας για τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης που έχουν να κάνουν με τις βασικές υποδομές της πόλης, την έλλειψη αθλητικών κέντρων, την απαξίωση των σχολικών εγκαταστάσεων, την έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης, την έλλειψη πρασίνου στο κέντρο της πόλης.

Τέλος για μια ακόμη φορά είναι φανερή η έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδίου για το δήμο.

Πίνακας που παρουσιάζει τη γεωγραφική ανισοκατανομή των διαθέσιμων πόρων στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για το 2016 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER