Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 17:33

10 παιδικές χαρές με πιστοποίηση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
10 παιδικές χαρές με πιστοποίηση στην Καλαμάτα

Τις 10 φθάνουν οι παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας με πιστοποίηση από τον ιδιωτικό φορέα Swiss Approval Technische Bewertung, ενώ ήδη 5 εξ αυτών έχουν λάβει και άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Εσωτερικών. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει και αντικατάσταση παιχνιδιών, καθώς και εγκατάσταση περιφράξεων. Για το σκοπό αυτό έχουν δαπανηθεί άνω των 100.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.

Ταυτόχρονα, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η αναβάθμιση για πιστοποίηση τριών ακόμη παιδικών χαρών, εκ των οποίων δύο βρίσκονται στο Πάρκο Σιδηροδρόμων και μία στην οδό Ναυαρίνου, ανατολικά του Εικαστικού Εργαστηρίου της “Φάρις”, στο παλιό Γυμνάσιο Παραλίας. Οι εργασίες σε αυτές τις παιδικές χαρές είναι οι μόνες που καλύπτονται κατά μεγάλο μέρος από το Πράσινο Ταμείο (80.000 ευρώ), ενώ όλα τα υπόλοιπα κονδύλια έχουν διατεθεί από δημοτικούς πόρους.

Επίσης, προς δημοπράτηση -με δημοτικούς πόρους- βρίσκονται προμήθεια ύψους 70.000 ευρώ για όργανα και εξοπλισμό, καθώς και προμήθεια ύψους 50.000 ευρώ για τοποθέτηση περιφράξεων.

Οι παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας που έχουν λάβει πιστοποίηση από ιδιωτικό φορέα και άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Εσωτερικών είναι:

- Στον Αγιο Σίδερη, σε κάθετη της Καλλιπατείρας.

- Στην πλατεία Φραγκόλιμνας.

- Στο Πέταλο, στην οδό Αγίων Αναργύρων.

- Στην πλατεία Πλεύνας, στην οδό Αρχιμήδους.

- Στην πλατεία Μαυρομιχάλη.

Εκείνες που έχουν λάβει πιστοποίηση από ιδιωτικό φορέα και εκκρεμεί η έκδοση άδειας λειτουργίας από το υπουργείο Εσωτερικών είναι:

- Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (βόρεια).

- Στον Κορδία.

- Στην πλατεία Τσίρμπα, ανατολικά παλιού Νοσοκομείου και νότια οδού Αθηνών.

- Στο πάρκο του καλυμμένου τμήματος Νέδοντα.

- Στα Αλώνια.

Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί στην πιστοποίηση συνολικά 41 παιδικών χαρών.


NEWSLETTER