Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 16:12

Ο Δήμος Τριφυλίας προχωρά τη διαχείριση των σκουπιδιών 

Γράφτηκε από τον

Την διαδικασία για την διαχείριση των απορριμμάτων του προχωρά ο Δήμος Τριφυλίας, αν και παρατηρείται μια καθυστέρηση σε σχέση με το χρόνο λήψης των αρχικών αποφάσεων και τον σχεδιασμό που έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόσφατα από το δήμαρχο Τριφυλίας υπογράφτηκαν οι συμβάσεις με τον ανάδοχο για τη μελέτη Στρατηγικού Σχεδιασμού Διαχείρισης ΑΣΑ και περιγραφή μηχανολογικού/ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, όπως και η μελέτη περιβαλλοντικής αδειοδότησης και άδειας λειτουργίας συστήματος διαχείρισης ΑΣΑ.

Η ανάθεση έγινε στον Σωκράτη Δασακλή, με το κόστος της πρώτης να είναι 5.350 ευρώ με Φ.Π.Α. και της δεύτερης 9.000 ευρώ επίσης με ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση των μελετών, «η προθεσμία εκπόνησης της μελέτης, ορίζεται ως εξής: Μέχρι 03/02/2016 πρέπει να έχει παραδοθεί το τμήμα της μελέτης που αναφέρεται στο στρατηγικό σχεδιασμό διαχείρισης ΑΣΑ. Μέχρι 03/03/2016 το τμήμα της μελέτης που αναφέρεται στο μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (δηλαδή το σύνολο της μελέτης)».

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη μελέτη σημειώνεται: «Η προθεσμία εκπόνησης της μελέτης ορίζεται σε δύο μήνες μετά την έγκριση του στρατηγικού σχεδίου συστήματος διαχείρισης ΑΣΑ και την παράδοση της τεχνικής έκθεσης του έργου στον ανάδοχο, ήτοι μέχρι και 18/04/2016».

Κ.Μπ.