Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 14:05

Κοινή διαπίστωση στη σύσκεψη στο Κοπανάκι: «Αναγκαία η λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος»

Γράφτηκε από τον
Κοινή διαπίστωση στη σύσκεψη στο Κοπανάκι: «Αναγκαία η λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος»

Η αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου τονίστηκε στην σύσκεψη διαμαρτυρίας που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Δημαρχείο Κοπανακίου.

Εκεί επισημάνθηκαν οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη του τμήματος στην περιοχή. Λόγοι που έχουν να κάνουν με την γεωγραφική ιδιομορφία της περιοχής, τη μεγάλη έκτασή της με τα πολλά χωριά, αλλά και τη μεγάλη εμπορική δραστηριότητα με επίκεντρο το παζάρι στο Κοπανάκι, αλλά και την αυξημένη παραβατικότητα που παρατηρείται στην περιοχή.

Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας που ενημέρωσε φορείς και πολίτες για τις εξελίξεις που υπάρχουν και τον σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση των ΑΤ, όπως παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στην Τρίπολη. Ξεκαθάρισε την πλήρη αντίθεση του δήμου στο σχεδιασμό αυτό και ανέφερε ότι η δημοτική αρχή δεν θα αφήσει να περάσει έτσι «το μαύρο», όπως χαρακτηριστικά είπε, στην Τριφυλία. Ηδη, είπε, υπάρχει ελλιπής φύλαξη και αν πέσει η σημαία της Αστυνομίας θα υπάρξει έκρηξη της εγκληματικότητας. 

Ο κ. Κατσίβελας επέκρινε τον σχεδιασμό αναδιάρθρωσης τονίζοντας ότι το όφελός του σε όλη την Πελοπόννησο θα είναι 56.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να καλύψει από μόνος του ο δήμος - ενώ πρότεινε, για να υπάρχει εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού, την απαλλαγή της αστυνομίας από εξωθεσμικές δράσεις τις οποίες δέχεται να αναλάβει ο δήμος. Ειδικά για την Τριφυλία είπε ότι ο δήμος αναλαμβάνει και το κόστος για όλα τα κτήρια. Υπογράμμισε πως ο Δήμος Τριφυλίας ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει μαζί με τους πολίτες και θα καλέσει όλους να πάρουν θέση. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι θα γίνει ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό το ζήτημα ενώ θα φτιαχτεί και ένας φάκελος με όλα τα στοιχεία για την περιοχή, που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης των Αστυνομικών Τμημάτων.

Ο οικοδεσπότης αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και ότι είναι η μοναδική υπηρεσία που έχει η περιοχή, με την εγκληματικότητα να είναι στο ζενίθ. 

Ο πρόεδρος της ΤΚ Κοπανακίου Γρηγόρης Παπαδόπουλος επισήμανε ότι το ΑΤ στο Κοπανάκι υπάρχει 80 χρόνια και αστυνομεύει 30 χωριά σε μια πολύ μεγάλη έκταση. Εχει 17 οργανικές θέσεις και απασχολεί 10 άτομα. Δεν ξέρω, είπε, αν αυτή η απόφαση είναι σωστά δουλεμένη, νομίζω ότι είναι κάτι πολύ πρόχειρο. Η περιοχή έχει ανάγκη το ΑΤ, έχει το παζάρι, δίπλα είναι το Δώριο και άλλα μεγάλα χωριά... Θα υπάρξει θέμα ασφάλειας αν καταργηθεί, πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε να αποτρέψουμε αυτόν το σχεδιασμό.

Στις τοποθετήσεις-παρεμβάσεις που έγιναν, ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Αθανάσιος Κόλλιας με αρμοδιότητα το Δώριο -που το αφορά άμεσα το θέμα- υπογράμμισε πως προσυπογράφει τις πρωτοβουλίες του Δήμου Τριφυλίας και τόνισε πως χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες για να μπορέσουν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του κράτους.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κουτρουμπής σημείωσε ότι το ΑΤ εξυπηρετεί μια μεγάλη ακτίνα και πολλά χωριά, όπως και το παζάρι, ενώ ανέφερε πως ο δήμος έπρεπε να είχε κινηθεί νωρίτερα για να μην βρεθεί προ τετελεσμένων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος υπογράμμισε πως αυτό το πράγμα δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά εγκληματικό σχέδιο, λέγοντας μάλιστα ότι το ήξεραν πριν τις εκλογές και το περίμεναν.

Την αναγκαιότητα ύπαρξης του ΑΤ στην περιοχή υποστήριξαν επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοπανακίου Περικλής Αλεξανδρής, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πολυξένη Διακουμή, ο πρόεδρος του Διαγόρα Αλέκος Τζανέτος, όπως και ο πρόεδρος του Αετού Αντώνης Λόντος που σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μένει παρά να βάλουμε σεκιούριτι να μας φυλάνε».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER