Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 18:25

Φυτεύσεις δέντρων σε δρόμους της Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την
Φυτεύσεις δέντρων σε δρόμους της Καλαμάτας 

Δέντρα φυτεύει αυτό το διάστημα ο Δήμος Καλαμάτας, κυρίως από την ντόπια χλωρίδα, όπως μουριές και σφένδαμους στις οδούς Φαρών και Πλάτωνος. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου, οι φυτεύσεις υψηλού πράσινου θα συνεχιστούν και το νέο έτος.

Ετσι, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων θα εγκατασταθούν πλατάνια και μουριές, στην πλατεία Ταξιαρχών θα φυτευτούν φίκοι και μουριές, ενώ στις οδούς Ακρίτα και Φιλελλήνων θα κοπούν οι λεύκες και θα φυτευτούν οι νησίδες με πλατάνια, κουτσουπιές και θάμνους από την εγχώρια χλωρίδα, όπως δενδρολίβανα, λεβάντες και άλλα.

Ο προγραμματισμός για τη Νέα Είσοδο έχει ως εξής: α) μέχρι τα Ακοβίτικα οι κατεστραμμένοι φοίνικες θα αντικατασταθούν από άλλους (τύπου βεντάλιας) και γενικότερα θα δοθεί μάχη, μήπως και διασωθούν τα εναπομείναντα φοινικοειδή. Επίσης, η νησίδα της Νέας Εισόδου θα ενισχυθεί με θάμνους ντόπιας χλωρίδας, β) από τα Ακοβίτικα μέχρι τον κόμβο Ζαφείρη θα συμπληρωθούν πλατάνια και γ) από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι τον κόμβο προς Μεσσήνη θα φυτευτούν μουριές στα πεζοδρόμια.

Στο νεκροταφείο, στην πλατεία Κοιμητηρίου και στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου θα συνεχιστεί η φύτευση κυπαρισσιών ορθόκλαδων και στη μάντρα της Μονής Καλογραιών εκτός των κυπαρισσιών θα φυτευτούν και λιγούστρα. Στις πλατείες της Ανάστασης και της Ανάληψης θα φυτευτούν κουκουναριές και πεύκα. Φυτεύσεις, επίσης, θα γίνουν στην πλατεία που βρίσκεται στην οδό Παναγιώτη Καίσαρη στη Φυτειά και σε άλλα σημεία της πόλης.

Επίσης, δόθηκε οδηγία να προβούν η ΒΙΣΦΑΚΑ ΑΕ και η Διοκλής ΑΕ σε αγορά φυτικού υλικού και σε φυτεύσεις στους χώρους τους, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας και με επιβάρυνση των προϋπολογισμών των δύο Νομικών Προσώπων.

Οι φυτεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2016.


NEWSLETTER