Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 16:34

10 παιδικές χαρές με πιστοποιητικό ασφαλείας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
10 παιδικές χαρές με πιστοποιητικό ασφαλείας στην Καλαμάτα

Δέκα είναι οι παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας που έχουν πιστοποιηθεί, ενώ τρεις ακόμα μέσα στην πόλη αναβαθμίστηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση για πιστοποίηση 3 παιδικών χαρών, εκ των οποίων 2 βρίσκονται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και μία στην οδό Ναυαρίνου, ανατολικά του πρώην Γυμνασίου Παραλίας. Οι εργασίες σε αυτές τις παιδικές χαρές ήταν οι μόνες που καλύφθηκαν κατά μεγάλο μέρος από το Πράσινο Ταμείο (80.000 ευρώ), ενώ όλα τα υπόλοιπα κονδύλια για αναβάθμιση και πιστοποίηση παιδικών χαρών έχουν διατεθεί από δημοτικούς πόρους.

Εν τω μεταξύ, τις 10 φθάνουν οι παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας με πιστοποίηση από τον ιδιωτικό φορέα Swiss Approval Technische Bewertung, ενώ ήδη 5 εξ αυτών έχουν λάβει και άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Εσωτερικών. Η διαδικασία αυτή, που αποσκοπεί στην ψυχαγωγία των παιδιών με ασφάλεια για τη ζωή και την υγεία τους, περιλαμβάνει και αντικατάσταση παιχνιδιών, καθώς και εγκατάσταση περιφράξεων. Για το σκοπό αυτό έχουν δαπανηθεί άνω των 100.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.
Επίσης, προς δημοπράτηση -με ίδιους πόρους του δήμου- βρίσκονται προμήθεια ύψους 70.000 ευρώ για όργανα και εξοπλισμό, καθώς και προμήθεια ύψους 60.000 ευρώ για τοποθέτηση περιφράξεων σε παιδικές χαρές. Με τις εν λόγω παρεμβάσεις θα προκύψει μία νέα παιδική χαρά στην οδό Σλήμαν, νοτίως της Λακωνικής και θα ανακατασκευασθεί η παιδική χαρά στη μαρίνα, ενώ θα προστεθούν παιχνίδια όπου χρειάζεται, θα εγκατασταθούν περιφράξεις και θα πραγματοποιηθεί πιστοποίηση σ' όλες τις παιδικές χαρές του δήμου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί στην πιστοποίηση συνολικά 41 παιδικών χαρών.
Οι παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας που έχουν λάβει πιστοποίηση από ιδιωτικό φορέα και άδεια λειτουργίας από το ΥΠΕΣ είναι: 1) στον Αγιο Σίδερη, σε κάθετη της Καλλιπατείρας, 2) στην πλατεία Φραγκόλιμνας, 3) στο Πέταλο, στην οδό Αγίων Αναργύρων, 4) στην πλατεία Πλεύνας, στην οδό Αρχιμήδους, 5) στην πλατεία Μαυρομιχάλη. Εκείνες που έχουν λάβει πιστοποίηση από ιδιωτικό φορέα και εκκρεμεί η έκδοση άδειας λειτουργίας από το υπουργείο είναι: 6) στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (βόρεια), 7) στον Κορδία, 8) στην πλατεία Τσίρμπα, ανατολικά παλιού Νοσοκομείου και νότια οδού Αθηνών, 9) στο πάρκο του καλυμμένου τμήματος Νέδοντα και 10) στα Αλώνια.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER