Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 17:29

Συζήτηση για τις παιδικές χαρές στο Δήμο Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την
Συζήτηση για τις παιδικές χαρές στο Δήμο Μεσσήνης 

Συζήτηση για τις παιδικές χαρές άνοιξε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει τουλάχιστον από μία στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων.

Αφορμή ήταν ένα σχόλιο της προέδρου της Βαλύρας Γεωργίας Δημητρακοπούλου, η οποία είπε «έχουμε και εμείς παιδιά, δεν έχουμε σκυλιά». Η πρόεδρος έκανε το σχόλιο, όπως η ίδια εξήγησε, γιατί η Βαλύρα έχει πολλά παιδιά αλλά προτεραιότητα δόθηκε στο Πεταλίδι. Το λόγο πήραν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Ξαρχάκος και Κώστας Γεωργακόπουλος, οι οποίοι τόνισαν ότι πληθυσμιακά έρχεται πρώτο το Πεταλίδι και μετά ακολουθεί η Βαλύρα. Γι' αυτό και αμέσως μετά έρχεται η σειρά της Βαλύρας. 

Λίγο πριν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος παρενέβη για να πει ότι οι παιδικές χαρές σε όλο το δήμο μπορούν να πάρουν πιστοποίηση με λίγα λεφτά. Και εξήγησε ότι για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις που επιβάλλει ο νόμος και να είναι ασφαλείς για τα παιδιά, δεν χρειάζεται παρά να προστεθεί κάποιο όργανο, μια κούνια και να μπει περίφραξη και άμμος. 

Να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. ενέκρινε προχθές την προσωρινή παραλαβή παιδικών χαρών στην πόλη της Μεσσήνης, που ανακαινίστηκαν για να πάρουν πιστοποίηση. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER