Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 19:44

Προσπάθεια αξιοποίησης υπολείμματος σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια αξιοποίησης του υπολείμματος από τη διαχείριση σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα.

Χθες βρέθηκαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα κι επισκέφθηκαν και το χώρο επεξεργασίας στη Μαραθόλακκα, συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, εκπρόσωποι της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ και της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων Antipollution. Αργότερα συναντήθηκαν και με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Στόχος της επίσκεψης και των συζητήσεων είναι η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας για την αξιοποίηση του υπολείμματος διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου για την παραγωγή εναλλακτικού καυσίμου, κατάλληλου για χρήση στην τσιμεντοβιομηχανία. Συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να σταλεί με νταλίκα πιλοτικό δείγμα για αξιολόγηση, το οποίο θα προέρχεται και από πρώτη και από δεύτερη διαλογή. 

Οπως ανακοινώθηκε, «η λύση που αναζητείται και έχει τεθεί προς διερεύνηση, θα είναι απολύτως συμβατή με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος».