Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 20:15

Ο Νίκας επιρρίπτει ευθύνες για το ΓΠΣ σε… ανώνυμα συμφέροντα

Γράφτηκε από την
Ο Νίκας επιρρίπτει ευθύνες για το ΓΠΣ σε… ανώνυμα συμφέροντα

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την αναπομπή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους με δεδομένες τις νέες αντιδράσεις - από την περιοχή του Νέδοντα αυτή τη φορά. Παράλληλα, μιλώντας για το θέμα άφησε σαφείς και... ασαφείς αιχμές, τόσο προς τον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη για την πολιτική που ακολούθησε, όσο και προς κάποιους που δεν τους κατονόμασε και οι οποίοι -όπως είπε ο δήμαρχος- σχεδίαζαν με βάση τα συμφέροντά τους.

“Θα έρθει ο καιρός που θα πούμε πολλά πράγματα για το ΓΠΣ που δεν το έφτιαξε ο δήμος”, σημείωσε ο κ. Νίκας. Και συμπλήρωσε ότι “σε ένα ΓΠΣ δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλοι, αλλά σε αυτό υπάρχει κόσμος που προδήλως αδικείται”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι η προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας θα επικεντρωθεί αφενός στη σύνταξη σοβαρής και στοιχειοθετημένης προσφυγής στο ΣτΕ, με στόχο τη μερική ακύρωση του ΓΠΣ, και αφετέρου στην τροποποίησή του “όταν το επιτρέψει πολιτικά ο καιρός”. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, έχει φτάσει ήδη στο δήμο το προσχέδιο της προσφυγής, η οποία αναμένεται να κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

 

Δ.Πλ.


NEWSLETTER