Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015 13:11

Βιβλίο ευχών, παραπόνων και παρεμβάσεων στην Τρίπολη - Γιορτή και για τον Τσακώνικο χορό

Γράφτηκε από την
Βιβλίο ευχών, παραπόνων και παρεμβάσεων στην Τρίπολη - Γιορτή και για τον Τσακώνικο χορό

Χορευτικά και με το άνοιγμα βιβλίου ευχών, παραπόνων και παρεμβάσεων προς την δημοτική αρχή, ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το 2015 η Τρίπολη, μέσα από δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που οργανώνονται από δύο διαδικτυακές ομάδες εθελοντών και υποστηρίζει ο Δήμος Τρίπολης.

Πρόκειται για δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, βασίζονται στον εθελοντισμό και σκοπό έχουν να ενεργοποιήσουν τους πολίτες και να τους δώσουν τη δυνατότητα να εκφράσουν στη δημοτική αρχή, πώς οραματίζονται την γειτονιά, τη συνοικία τους και την πόλη ευρύτερα.

Η πρώτη εκδήλωση γίνεται από τους εθελοντές της διαδικτυακής ομάδας «Creative Youth Group of Arcadia», που θα παρουσιάσουν τη δράση «Καταγράφω τις ευχές της πόλης μου». Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στο κέντρο της πόλης, από τις 12.00 το μεσημέρι και για τις επόμενες δύο ώρες, θα υπάρχει το βιβλίο των ευχών της Τρίπολης όπου οι πολίτες θα μπορούν να γράφουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά. Επίσης, θα σημειώνουν σε χάρτη της πόλης τη γειτονιά τους και θα προτείνουν παρεμβάσεις, ενώ στο εσωτερικό του θεάτρου θα δημιουργηθεί μικρό στούντιο, όπου οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν δίλεπτα βίντεο-μηνύματα στη δημοτική αρχή, με τις προτάσεις τους αλλά και τα παράπονά τους.

Η δεύτερη εκδήλωση είναι ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πετρινού, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, από τις 6.00 το απόγευμα, με πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας «Dance and Performing Arts Arcadia Group». Η διαδικτυακή αυτή ομάδα, έχει δημιουργηθεί προκειμένου να καταγράψει όλη τη δημιουργική κοινότητα των νέων της Αρκαδίας, που ασχολούνται με τον χορό σε κάθε μορφή του, αλλά και το θέατρο και ευρύτερα τις τέχνες.

Το γλέντι αυτό οργανώνεται με τη ευκαιρία της ένταξης του Τσακώνικου χορού στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε πρόσφατα από το υπουργείο Πολιτισμού. Έτσι, η ομάδα «Dance and Performing Arts Arcadia Group», προγραμματίζει ένα μεγάλο χορευτικό συναπάντημα στην πλατεία Πετρινού, στο οποίο καλεί όλα τα σωματεία που ασχολούνται με παραδοσιακούς χορούς, όλους όσους αγαπούν την παράδοση και τη στηρίζουν και βέβαια, όλους τους Τριπολιτσιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να πάρουν μέρος και να χορέψουν τον μεγάλο Τσακώνικο: Ένας μεγάλος κύκλος από χορευτές θα ανοίξει το χορό με τα βήματα του Τσακώνικου και θα ακολουθήσουν χοροί από όλη την Ελλάδα. Τους χορευτές θα συνοδεύει ορχήστρα και όλοι θα γευτούν ζεστό κρασί από τους αμπελώνες της Μαντινείας.


NEWSLETTER