Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:07

Προσπάθεια εξωστρέφειας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Προσπάθεια εξωστρέφειας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 

Προσπάθεια εξωστρέφειας κάνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας θα την υποστηρίξει.

Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση στο Δημαρχείο, του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με τον καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά, πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου. 

Ο καθηγητής γνωστοποίησε στο δήμαρχο τη βούληση του Πανεπιστημίου να αναπτύξει την εξωστρέφειά του. Κι εξήγησε πως η προσπάθεια αυτή εντοπίζεται στη διοργάνωση επισκέψεων μαθητών λυκείου και φοιτητών, καταρχήν από την Κίνα και στη συνέχεια από τις ΗΠΑ, για τουριστικούς λόγους (επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους), αλλά και για την παρακολούθηση σεμιναρίων που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο. Τα σεμινάρια έχουν σκοπό την εμβάθυνση και καλύτερη κατανόηση του ελληνικού πολιτισμού από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι ο δήμος θα υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, με στόχο τη συμπλήρωση του προγράμματος των επισκεπτών μαθητών και φοιτητών και με έμφαση στη μεσογειακή - μεσσηνιακή διατροφή, τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα, την ανάδειξη του πολιτισμού μας κ.ά. Μάλιστα, μέσα στον Ιανουάριο -μετά τις σχετικές εγκρίσεις- θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και Πανεπιστημίου, ώστε να υπηρετηθεί η εξωστρέφεια του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τη δυναμική του, με προφανή οφέλη για την περιοχή μας, την κοινωνία και την οικονομία μας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER