Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 08:09

Νέα χάραξη προτιμά ο Νίκας για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την

Ο Δήμος Καλαμάτας διαφωνεί απολύτως με τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου κι επιμένει στην καινούργια χάραξη και την κατασκευή του νέου δρόμου, όσον αφορά το έργο του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το χθεσινό πρώτο θέμα της "Ελευθερίας της Δευτέρας", με τίτλο "Εγκαταλείπεται η ιδέα της καινούργιας χάραξης - Προς νέα λύση οδηγείται ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος".

«Βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου δεν μπορεί να υπάρξει και το καταλαβαίνει καθένας που διέρχεται από την οδό αυτή, όπως είναι σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου και προστίθεται: «Βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου σημαίνει να κληρονομήσει ο βελτιωμένος τα προβλήματα του τωρινού. Η μοναδική λύση είναι η νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτας - Ριζομύλου, συνδεδεμένου τεχνικο-οικονομικά με βιώσιμο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, ενός δρόμου που θα εξυπηρετεί μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, όπως είναι η δυτική πλευρά της Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας εμμένει σταθερά στη συγκεκριμένη άποψη, διότι εξυπηρετεί και την προοπτική ολόκληρης της Μεσσηνίας. Τώρα υπάρχει η μοναδική ευκαιρία χρηματοδότησης του δρόμου Καλαμάτας - Ριζομύλου με νέα χάραξη, λόγω της μελετητικής του ωριμότητας. Η άποψη για νέες μελέτες βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου μάλλον οδηγεί το έργο στις ελληνικές καλένδες. Ο δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσουν να παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους για νέα χάραξη και κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, από την Καλαμάτα και τουλάχιστον μέχρι το Ριζόμυλο».