Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 19:41

Ενοποίηση χερσαίας ζώνης λιμανιού και μαρίνας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Την ενοποίηση των χερσαίων χώρων του λιμανιού και της μαρίνας Καλαμάτας σχεδιάζει η δημοτική αρχή.

Χθες για το θέμα αυτό, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από το δήμαρχο, μαζί με αντιδημάρχους και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με σκοπό την εκπόνηση μελέτης.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η διαμόρφωση πλατείας στο χώρο νότια του κτηρίου του ΟΤΕ (πλάτανος), σε συνδυασμό με την εν μέρει καθαίρεση του τοίχου που χωρίζει το λιμάνι από τη μαρίνα. Θα δοθεί με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα στάθμευσης, αλλά και η επικοινωνία των χώρων λιμανιού και μαρίνας και η χρήση του πεζόδρομου της μαρίνας από όποιον επισκέπτεται το λιμάνι. Στις εργασίες θα περιληφθούν η εγκατάσταση φωτισμού και ο καθαρισμός του χώρου, μαζί με τη χρήση του εσωτερικού του κυματοθραύστη ("χιλιόμετρο"), στο οποίο ξεκινούν τα έργα φωτισμού.

Προβλέπεται, ακόμα, η διεύρυνση προς ανατολάς (προς λιμάνι) της οδού Ψαρών και του πεζοδρομίου της (από το "Jumbo" και κάτω), όπου θα εγκατασταθεί ποδηλατόδρομος, ενώ ο δρόμος αυτός θα γίνει διπλής κατεύθυνσης. 

Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι τα έργα αυτά, μαζί με την πρόσβαση στον πεζόδρομο της μαρίνας από ανατολικά και την ελεύθερη κυκλοφορία στο "χιλιόμετρο" θα συντελέσουν σημαντικά στην αναβάθμιση και ενίσχυση της μαρίνας.