Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 18:24

Αιχμές και εξηγήσεις για την προηγούμενη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Με αιχμές και εξηγήσεις για την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας έγινε η συνεδρίαση του Σώματος την Δευτέρα το βράδυ, καθώς οι κόντρες από την απουσία της αντιπολίτευσης και την αναβολή του προηγούμενου Συμβουλίου συνεχίστηκαν. 

Υπήρχαν αρχικά αιχμές για την απουσία της αντιπολίτευσης. Ετσι παίρνοντας το λόγο από τη μείζονα μειοψηφία ο Δημήτρης Κουτσούλης αντιπρόεδρος του σώματος, αφού τόνισε ότι αναλυτικά θα αναφερθούν στο θέμα όταν είναι παρών και ο δήμαρχος (στην συνεδρίαση της Δευτέρας απουσίαζε), επισήμανε πως αυτοί που κατηγορούν σύσσωμη την αντιπολίτευση, πρέπει πρώτα να είναι οι ίδιοι σωστοί και αναφέρθηκε στην πρόσκληση που έλαβε για την τελευταία συνεδρίαση με ημερομηνία Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου. "Τι ήταν τελικά το σωστό, η ημέρα ή ημερομηνία" αναρωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του σώματος Γιάννης Καλκαβούρας αναγνώρισε το λάθος, το οποίο -όπως είπε- διορθώθηκε άμεσα, ενώ τόνισε πως Συμβούλια θα γίνονται όποτε χρειάζονται. 

Πιο καυστικός ο αντιδήμαρχος αναπληρωτής δημάρχου Γιάννης Μερκούρης έκανε λόγο για φυγομαχία της αντιπολίτευσης στην προηγούμενη συνεδρίαση που ήταν για τον προϋπολογισμό, η οποία έγινε μόνο με την απαρτία συμβούλων της πλειοψηφίας.

Στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης τονίζοντας πως έχει σημασία και ποια θέματα περιλαμβάνονται σε ένα συμβούλιο για να είναι ελκυστικό. Από εκεί και πέρα τόνισε πως είναι απαράδεκτο να περιμένουν μια ώρα για να ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε είναι δυνατό, όπως είπε, κάποιοι να το παίζουν έξυπνοι, να περιφέρονται εντός του Δημαρχείου και να μην μπαίνουν μέσα.

Τα περισσότερα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Στην αρχή από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιώργο Σκιαδά ζητήθηκαν εξηγήσεις για το πώς εμφανίζεται τιμολόγιο της ΔΕΗ σε πολίτη ο οποίος έχει μηδενικά τέλη. Πάνω σε αυτό εξηγήσεις για πιθανούς λόγους έδωσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Πανουσιοπούλου, ενώ απαντώντας και σε άλλο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Αλέκου Κουτρουμπή, σημείωσε πως έχουν καθοριστεί ενιαία τέλη για τις ορεινές, τις πεδινές και τις παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου. Στις πόλεις, είπε, τα πιο ακριβά τέλη είχε ο πρώην Δήμος Κυπαρισσίας και είχε παρθεί απόφαση για αύξηση σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους για να είναι τα ίδια, η οποία αύξηση όμως έγινε κατά 50% του ποσού που υπολείπονταν.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού όπως και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου. Συγκροτήθηκε επίσης επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών με πρόεδρο το δήμαρχο και μέλη τους δημοτικούς συμβούλους Ιωάννη Κατσούλα και Δημήτρη Κουτσούλη. Επίσης δόθηκαν έξι άδειες πωλητών λαϊκών αγορών.

Κ.Μπ.