Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2016 16:22

Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Οι μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση έξι κτηρίων του Δήμου Τριφυλίας εγκρίθηκαν και παρελήφθησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα το βράδυ.

 

Οπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αδρακτάς, τα κτήρια που έχουν επιλεγεί για ενεργειακή αναβάθμιση είναι το Δημαρχείο Φιλιατρών με προϋπολογισμό 217.000 ευρώ, το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας προϋπολογισμού 238.000, το σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων προϋπολογισμού 401.000, το σχολικό συγκρότημα 2ου Νηπιαγωγείου-1ου Δημοτικού Γαργαλιάνων προϋπολογισμού 295.000 και το Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων προϋπολογισμού 157.000 ευρώ.

Επιφυλάξεις για την επιλογή του Γυμνασίου Γαργαλιάνων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του σώματος Δημήτρης Κουτσούλης αναφέροντας πως αφού σχεδιάζεται κατασκευή νέου σχολείου κατά πόσο θα ήταν ωφέλιμη η ενεργειακή αναβάθμιση, προτείνοντας να επιλεγεί ένα άλλο κτήριο επίσης από τους Γαργαλιάνους. 

Κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης. Ο κ. Αδρακτάς απάντησε πως ακόμη και όταν γίνει νέο σχολείο το υπάρχον κτήριο θα αξιοποιηθεί, έτσι θα έχει αξία να είναι στις επιλογές.

Κ.Μπ.