Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 14:02

9,3 εκατ. ευρώ για οικονομικούς λαμπτήρες 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
9,3 εκατ. ευρώ για οικονομικούς λαμπτήρες 

Τους όρους διακήρυξης του ανοιχτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού  9.343.818 ευρώ, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Πηγή χρηματοδότησης του έργου είναι τα ανταποδοτικά τέλη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Η αναβάθμιση αφορά την παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού για 10 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για 5 επιπλέον χρόνια. Προβλέπει την αντικατάσταση έως 14.737 τεμαχίων φωτιστικών σωμάτων μετά των αντίστοιχων λαμπτήρων φωτισμού. Η αναβάθμιση του συστήματος θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 24 μηνών κατά μέγιστο.

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός του Δήμου Θεοφύλακτος Κουφοσωτήρης ενημέρωσε ότι η παλιά προκήρυξη βελτιώθηκε σε 30 σημεία και πως στόχος είναι να αλλαχθούν τα φώτα σε όλο το δήμο και στα χωριά, εκτός από το σύγχρονο φωτισμό που έχει μπει τα τελευταία 7 - 8 χρόνια.

Ο μελετητής του έργου - πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος παρατήρησε ότι «ο ανάδοχος θα πληρώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του δήμου και θα είναι υπεύθυνος για την απόδοση του συστήματος. Αν δεν πετύχει την απόδοση που έχει καταθέσει, θα καταβάλει ποινική ρήτρα». Επίσης, ξεκαθάρισε πως οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι «αν θέλουν το έργο με αυτούς τους όρους, θα είναι σε όφελος του δήμου. Αν δε θέλουν με αυτούς τους όρους, το έργο να μη γίνει».

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης του έργου από το ταμείο Αστικής Ανάπτυξης της πρωτοβουλίας JESSICA. Η τελική έγκριση της χρηματοδότησης, η οποία θα γίνει προς τον ανάδοχο, είναι συνάρτηση του οικονομικού αποτελέσματος του διαγωνισμού και των χαρακτηριστικών του αναδόχου. 

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER