Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 19:29

Συζήτηση για το γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας 

Γράφτηκε από τον

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας έφτασε το ζήτημα με το κλείσιμο του γυμναστηρίου του Γυμνασίου Κυπαρισσίας. Μπορεί να μην συζητήθηκε ως θέμα, έγινε όμως ενημέρωση και άναψαν φωτιές στους κόλπους της συμπολίτευσης.

Το θέμα έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος επισημαίνοντας πως με την απόφαση να κλείσει ο χώρος έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους αθλητές των σωματείων της πόλης, αλλά και σε όσους συμμετέχουν σε αθλητικά προγράμματα του δήμου, κυρίως όμως στους νέους που προετοιμάζονται για τις στρατιωτικές σχολές και τις πανελλήνιες εξετάσεις. 

Οπως ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος συλλόγου ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του γυμνασίου (διευθυντή ή υποδιευθυντή) ότι πρέπει να αδειάσουν το γυμναστήριο, καθώς τέτοια ήταν η απόφαση της σχολικής επιτροπής. Οπως τόνισε, «εκεί προπονούνται αρκετοί αθλητές και παιδιά. Τώρα πού θα πάνε να αθληθούν;». Επίσης μίλησε για αναστάτωση μέσα στις γιορτές με εντελώς αδικαιολόγητες ενέργειες. Αίσθηση δε προκάλεσε η αναφορά του για την απόφαση της σχολικής επιτροπής για την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρω πολύ καλά ότι η πλειοψηφία της σχολικής επιτροπής δεν έχει ψηφίσει αυτό το πράγμα». Και ζήτησε να γίνει νέα συνεδρίαση με όλα τα μέλη.

Ο πρόεδρος του σώματος Γιάννης Καλκαβούρας δεν δέχθηκε να μπει το θέμα για συζήτηση λέγοντας πως το Συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει κάτι και ότι υπάρχουν αρμόδια όργανα στο δήμο. 

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης επισήμανε πως μπορεί να είχε παραχωρηθεί κάποιος χώρος, αλλά προέχει η λειτουργία του σχολείου, συμπληρώνοντας πως η άδεια δίνεται κάθε χρόνο. Στην συνέχεια σημείωσε πως στο δήμο υπάρχουν και άλλοι χώροι.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Θεόδωρος Τσαλαμανδρής τόνισε πως  έχει παρθεί απόφαση στην επιτροπή, αλλά και ότι για να παραχωρηθεί χώρος πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της σχολικής κοινότητας, λέγοντας μάλιστα ότι η αίθουσα δινόταν παρά το νόμο.

Για τραγελαφικές καταστάσεις μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Ασημακόπουλος υψώνοντας τους τόνους και λέγοντας πως οι ίδιοι σύμβουλοι πολύ εύκολα έδιναν αθλητικές εγκαταστάσεις για ραμαζάνι και όχι για να αθληθούν παιδιά του δήμου. 

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδρακτάς ανέφερε ότι για το πώς δίνονται τα δημοτικά κτήρια υπάρχουν κανονισμοί και διαδικασίες και αυτό δεν γίνεται με φωνές και τσαμπουκάδες.

Κ.Μπ.