Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 17:47

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Επί μήνες παραμένουν απλήρωτοι σαράντα πέντε εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τρίπολης, λόγω οικονομικών αλλά και διοικητικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την επιχείρηση τον τελευταίο χρόνο.

 

Σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς σε συνέντευξη τύπου, καταγγέλλει το Δήμο Τρίπολης, γιατί οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης έμειναν απλήρωτοι στις γιορτές.

Ο κ. Μπρουμάς σημείωσε ότι στο ταμείο της επιχείρησης υπάρχουν είκοσι χιλιάδες ευρώ και θα έπρεπε να μοιραστούν στους εργαζόμενους, ενώ τονίζει πως το Εργατικό Κέντρο θα προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων, ζητά τόσο από τον δήμαρχο, όσο και από την διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης, οι εργαζόμενοι «να πληρωθούν άμεσα», ενώ πρόσθεσε πως «μετά την πρωτοχρονιά, θα καταθέσουμε εργατική διαφορά, για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους που έχουν ξεχαστεί».

Από τις αρχές καλοκαιριού η συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση ταλανίζεται από καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και έχουν οριστεί ορκωτοί λογιστές από το δημοτικό συμβούλιο και διεξάγεται έλεγχος.

Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και όλοι αναμένουν το πόρισμα, το οποίο όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι έχει καθυστερήσει.

Επιπλέον, προ μηνός ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης - που μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται την λειτουργία κοινωνικών δομών, όπως παιδικούς σταθμούς και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι - διαγράφηκε από την παράταξη του δημάρχου Δημήτρη Παυλή και αντικαταστάθηκε από την διοίκηση της επιχείρησης.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε εκ νέου συζήτηση για την Κοινωφελή Επιχείρηση, ειπώθηκε ότι τα χρέη της επιχείρησης ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κι έμεινε ανοικτό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER