Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 20:50

Ο Κόλλιας υπέγραψε τις απολύσεις 91 συμβασιούχων μερικής απασχόλησης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τις απολύσεις των 91 συμβασιούχων μερικής απασχόλησης στο Δήμο Τριφυλίας υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, καθώς δεν είχε βρεθεί λύση σχετικά με την παράταση της σύμβασής τους η οποία έληγε στις 30 Απριλίου.

Ο κ. Κόλλιας ανέφερε ότι από το δήμο συνεχίζονται οι προσπάθειες προς το υπουργείο για να βρεθεί μια λύση. Επίσης είπε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους για αυτό το διάστημα που εργάστηκαν στο δήμο, ούτε και την ασφαλιστική τους κάλυψη. Σημείωσε όμως ότι πλέον δημιουργείται ένα μεγάλο κενό στο δήμο και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να φέρει σε πέρας διάφορες λειτουργίες, όπως είναι η καθαριότητα. Ετσι, ειδικά στον τομέα αυτό ζήτησε την συμπαράσταση των πολιτών και των επαγγελματιών, ώστε φροντίζοντας όσο μπορούν τους δικούς τους χώρους να μην επιβαρύνουν τη γενικότερη κατάσταση. Συγκεκριμένα ο Κ. Κόλλιας ανέφερε:

«Μετά την επιστροφή του εντάλματος για την πληρωμή των εργαζομένων στη μερική απασχόληση, και αφού τα μέχρι στιγμής διαβήματα προς το υπουργείο Εσωτερικών έχει υπάρξει θετική ανταπόκριση για διόρθωση της απόφασης, και κάτω από την πίεση των ίδιων των εργαζομένων, δεν είχα άλλη επιλογή παρά να διακόψουμε τις συμβάσεις τους. Εγώ λυπάμαι γιατί δεν υπάρχει συνομιλητής στην κυβέρνηση. Αυτό ταλαιπωρεί και τη λειτουργία του δήμου, παρότι ξεκινήσαμε την διαδικασία για τις δίμηνες συμβάσεις - και ταυτόχρονα ήρθε εγκεκριμένη η απόφαση για τους 8μηνίτες ξεκινά κι εκεί η διαδικασία.

Ο δήμος δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του χωρίς εργαζόμενους και ο κόσμος δικαίως διαμαρτύρεται. Εγώ θέλω να ζητήσω από τους πολίτες να επιδείξουν και οι ίδιοι ενδιαφέρον για το καθάρισμα του περιβάλλοντος χώρου τους».

Για τις αμοιβές και την ασφαλιστική κάλυψη των συμβασιούχων μέχρι τώρα τόνισε: «Θα ξαναστείλουμε το ένταλμα πληρωμής με τις δικές μας απόψεις, οι οποίες πιστεύουμε είναι αξιόπιστες. Η απόφαση και έτσι όπως είναι τους καλύπτει. Αν απαντήσει και πάλι αρνητικά ο επίτροπος, το ένταλμα θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν δεν τελεσφορήσει και εκεί, υπάρχει η διαδικασία των δικαστηρίων όπου ο δήμος δεν θα μπορεί να πει τίποτα άλλο παρά ότι εργάστηκαν - ενώ και το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης θα καλύψουμε».

 

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

 

Προχθές η «Ε» μίλησε με συμβασιούχους. Χαρακτηριστικά, ο Ηλίας Λαμπίρης μας είπε: «Στις 30 Απριλίου τελείωνε η σύμβαση μας. Κάναμε τα χαρτιά μας στον ΟΑΕΔ και ο κ. Κόλλιας πήγε στον ΟΑΕΔ, ακύρωσε τα χαρτιά μας και μας κράτησε στο δήμο για 2 μήνες. Μετά από 1,5 μήνα πήγαμε να πληρωθούμε και μας είπαν ότι δεν μπορούν, και αν θέλουμε να τους κάνουμε αγωγή. Σαν συνδικαλιστής ο κ. Κόλλιας περίμενα να είναι υπέρ των εργατών, αλλά δυστυχώς είναι εναντίον των εργατών. Μας πάνε από Δευτέρα σε Παρασκευή, μας ζητάνε να περιμένουμε, αλλά λύση δεν δίνεται».

Ο Χρήστος Παντελής τόνισε με τη σειρά του: «Μας είπαν ότι αν δεν συνεχίζαμε μετά τις 30 Απριλίου δεν θα είχαμε Ταμείο Ανεργίας, και έτσι πήγαμε για δουλειά για αυτό το δίμηνο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε απεργία για να δούμε τι θα γίνει. Μας έχουν πει να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή, αλλά δεν ξέρω - μη μας πουν πάλι να περιμένουμε την άλλη Παρασκευή. Θέλουμε να δοθεί μια λύση».

Ο Δημήτρης Παναγόπουλος σημείωσε: «Θέλουμε να μας δώσουν την απόλυση για να μπορέσουμε να πάμε στο Ταμείο Ανεργίας. Και να μας δώσουν αυτά για τα οποία έχουμε δουλέψει, μαζί με την ασφάλιση που είναι πάνω από όλα».

Ο Γιώργος Βέλιος στη συνέχεια μας είπε: «Με αυτά που μας είπε ο δήμαρχος δεν μας άφησε ικανοποιημένους. Θέλουμε να μας δοθεί η απόλυση για να πάμε στο Ταμείο Ανεργίας, αλλά και να πληρωθούμε - καθώς τώρα είμαστε "στον αέρα" και από ό,τι μας είπε περιμένουν απάντηση από το υπουργείο».

 

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER