Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 18:31

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για το 2016

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για το 2016

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για 2016, από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, με συνολικά έσοδα στα 63,5 εκατ. ευρώ και χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.

 

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Χατζής, στην εισήγησή του, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια -όπως και πέρυσι- κλήθηκε η δημοτική αρχή να διαχειριστεί την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ευθυγραμμισμένοι στην πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε με την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα.

«Αυτήν την κρίση τη διαχειριστήκαμε και την διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πετύχαμε στους σκοπούς μας και προσαρμοστήκαμε στις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες με το λιγότερο δυνατό οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό κόστος», προσέθεσε.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2016 τόνισε ότι, «τον διακρίνει αλήθεια, υπευθυνότητα, σύνεση και σοβαρότητα» και πως, «οι προτάσεις μας και οι στοχεύσεις μας δεν είναι ουτοπικοί ή απραγματοποίητοι, αλλά εφικτοί, πραγματοποιήσιμοι και εφαρμόσιμοι, με δεδομένο, ότι έχουμε δημιουργήσει και κατασκευάσει το "υπόστρωμα", τις βάσεις και τις κατάλληλες συνθήκες που απαιτούν οι καιροί και η σύγχρονη εποχή και προπαντός η δημιουργηθείσα νέα κατάσταση πραγμάτων, στην οποία είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προσαρμοστούμε».

Στο καθαρά οικονομικό τμήμα του προϋπολογισμού, ανέφερε ότι αυξήθηκε το ταμειακό απόθεμα του Δήμου κατά 1,5 εκατ. ευρώ περίπου, χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, ενώ το τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει φτάνει τα 7,2 εκατ. ευρώ.

Συνοπτικά να επισημάνουμε ότι προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για το 2016, παρουσιάζεται ισοσκελισμένος ως προς τα έσοδα και τα έξοδά του, στο συνολικό ποσό των 63.535.916,94 ευρώ, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται σε 11.791.397,31 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER