Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 14:21

Υπόσχεση Μπαλτά σε Νίκα για Φεστιβάλ Χορού και ΔΗΠΕΘΕΚ 

Γράφτηκε από την

Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα υποστηριχθεί από την κυβέρνηση, είτε με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. 

Τη διαβεβαίωση αυτή εξέφρασε χθες στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνάντησή τους στην Αθήνα, στο υπουργείο, ενώ καλά ήταν τα νέα και για το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Σε ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι «προς αυτή την κατεύθυνση (για την υποστήριξη του φεστιβάλ), πολύτιμη είναι η βοήθεια του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρου Χαρίτση».

Ακόμα, ο κ. Μπαλτάς παρατήρησε στο δήμαρχο ότι θα μείνουν 6 ΔΗΠΕΘΕ στη χώρα (από 13 που είναι σήμερα), ένα εκ των οποίων θα είναι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας. Τα 6 ΔΗΠΕΘΕ θα μοιράζονται την επιχορήγηση και θα έχουν παρουσία σε όλη την Περιφέρεια όπου εδρεύουν. Για το ζήτημα αυτό προωθείται νομοθετική ρύθμιση.

Για τα άλλα ζητήματα που συζήτησαν χθες ο δήμαρχος και ο υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:

«Προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού: Ο δήμαρχος παρέδωσε το σχέδιο και το υπουργείο Πολιτισμού θα απαντήσει.

Αποπεράτωση του Μεγάρου Χορού: Το υπουργείο Πολιτισμού θα διαθέσει στο Δήμο Καλαμάτας εξειδικευμένο μηχανικό, ο οποίος θα μετάσχει σε επιτροπή για την πιστοποίηση ενδεχόμενων ελλείψεων στο Μέγαρο Χορού, σύμφωνα με σχετική χθεσινοβραδινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αποπερατωθεί το έργο.

Μέγαρο Εφεσίων: Προωθείται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Γαλλικού Δημοσίου και του Δήμου Καλαμάτας, για την παράδοση στο Δήμο του Μεγάρου Εφεσίων (πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου) προς ένταξη στο ΕΣΠΑ για την ανακατασκευή του. Σκοπός είναι να στεγασθεί εκεί το Μουσείο της πόλης της Καλαμάτας και να εξασφαλισθεί χώρος για τη στέγαση του Γαλλικού Προξενείου».