Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 14:32

"Ανόητοι και ανιστόρητοι οι βάνδαλοι στο Κοπανάκι" λέει ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Ανόητοι και ανιστόρητοι οι βάνδαλοι στο Κοπανάκι" λέει ο Δήμος Τριφυλίας

Την λύπη και την αγανάκτησή του εκφράζει ο Δήμος Τριφυλίας για τους βανδαλισμούς στο ηρώο πεσόντων στην κεντρική πλατεία Κοπανακίου, που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. Μίλησε μάλιστα για θρασείς ιερόσυλους, απρόσωπα φαντάσματα της νύχτας και επαναστάτες της πεντάρας, ενώ κάνει λόγο για ενέργειες που καλλιεργούν το μίσος και τη διχόνοια.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου για το συμβάν αυτό αναφέρει: «Τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου 2016, ανόητοι, ανιστόρητοι, προκλητικοί και βλάσφημοι βάνδαλοι ασχημόνησαν εις βάρος του ηρώου μας στην Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου. Πρόσβαλαν την υπέρτατη αξία του πολιτισμού μας, που είναι ο σεβασμός των νεκρών μας. Πρόσβαλαν την ιστορία μας, πρόσβαλαν τα ιερά και τα όσια της κοινωνίας μας. 

Οι θρασείς ιερόσυλοι, τα απρόσωπα φαντάσματα της νύχτας, οι επαναστάτες της πεντάρας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν αλλοιώνεται και δεν χαλκεύεται με χρώματα και μπογιές και δεν ξαναγράφεται με ανοησίες και αυθαίρετες ερμηνείες.

Ο δήμος εκφράζει τη λύπη του και την έντονη αγανάκτησή του για τη βεβήλωση του μνημείου, όπως και κάθε μνημείου, διαμηνύοντας πως τέτοιες προκλητικές και μισαλλόδοξες ενέργειες δεν διαγράφουν ούτε την ιστορία, ούτε τη μνήμη του λαού. Οι Τριφύλιοι πολίτες δεν ενστερνίζονται και δεν αποδέχονται ενέργειες που καλλιεργούν το μίσος και τη διχόνοια.

Η δημοτική αρχή με σεβασμό στην ιστορική μνήμη θα παρέμβει άμεσα για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του μνημείου».

Να σημειώσουμε πως ήδη από χθες ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του μνημείου και ήδη σε μεγάλο βαθμό είχαν σβηστεί όσα είχαν γραφτεί και σχεδιαστεί σε αυτό.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER