Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 17:35

Ο ακαδημαϊκός φυσικός Ιωάννης Ηλιόπουλος στο δημαρχείο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

Το δήμαρχο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες ο Καλαματιανός στην καταγωγή Ιωάννης Ηλιόπουλος, ομότιμος καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής της Ecole Normale Superieure και ακαδημαϊκός, που δραστηριοποιείται στο Παρίσι, συνοδευόμενος από το Βασίλη Δικαιουλάκο, αντιπρόεδρο του παραρτήματος Μεσσηνίας της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών.

Οπως ανακοινώθηκε, ο δήμαρχος ευχαρίστησε το διαπρεπή καθηγητή για την επιλογή της Καλαμάτας ως καταληκτικού σημείου του Συμποσίου των Επτά Σοφών και γνωστοποίησε την πρόθεση του δήμου να αποτελέσει ένα από τα ιδρυτικά μέλη Σωματείου που θα δημιουργηθεί και θα ασχολείται με την επιτυχή προετοιμασία και διεκπεραίωση των εργασιών του Συμποσίου, το οποίο θα διενεργείται ανά διετία και θα καταλήγει στην Καλαμάτα.
 Συζητήθηκε, επίσης, η ίδρυση παραρτήματος του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" στην Καλαμάτα, το οποίο ο δήμος θα υποστηρίξει -μεταξύ άλλων- με την παραχώρηση κατά χρήση του Ζουμπούλειου Μεγάρου. Εξετάστηκαν, ακόμα, ζητήματα που αφορούν στο Αριστείο Επιστημών, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά ο δήμος και προστίθεται στο βραβείο ποίησης Μαρίας Πολυδούρη και στο βραβείο δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού Παναγιώτη Φωτέα.