Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 16:49

Εξώδικο στο δήμαρχο Μεσσήνης για παρανομίες στην πλατεία 

Γράφτηκε από την

Εξώδικο στο Δήμο Μεσσήνης για τις παρανομίες που έχουν γίνει στην πλατεία Ιωάννη Αλευρά έστειλαν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Παράλληλα το εξώδικο κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το εξώδικο έστειλαν ο Βασίλης Λαζαράκης ιδιοκτήτης του καφέ “Απόλαυση” και ο Κώστας Χριστοφιλόπουλος ιδιοκτήτης του “Fuego” ζητώντας ισονομία από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και από τον αντιδήμαρχο Αριστομένη Αδαμόπουλο. 

Αναλυτικά το εξώδικο αναφέρει: 

“Ως άριστα γνωρίζετε εξ ιδίας αντιλήψεως έκαστος υμών αφού έχετε πολλάκις ενημερωθεί από εμάς και προφορικά αλλά και εγγράφως ως και από την πληρεξούσια δικηγόρο μας στο κάτω τμήμα της κεντρικής πλατείας Μεσσήνης Ι. Αλευρά έχει εφαρμοσθεί, έχει παγιοποιηθεί και έχει γίνει καθεστώς εν παρανομίας και διά παραβάσεως καθήκοντος όλων υμών ως και διά λοιπών αξιόποινων και ζημιογόνων πράξεων το θέμα παραχώρησης προς τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων χώρος έμπροσθεν των καταστημάτων της πλατείας.

Ειδικά ο μεν πρώτος δήμαρχος, ο δε δεύτερος αντιδήμαρχος σε θέματα άδειων, ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων, και αρμόδιος χειρισμού των θεμάτων της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Μεσσήνης, που μόνο αρνητικά αποτελέσματα ως προς την νομιμότητα, την έννοια ορθής διοικήσεως, με ίση αντιμετώπιση και ισονομία μέχρι στιγμής έχουμε διαπιστώσει συνάμα με κραυγαλέα παραβατικότητα. Εκ της ιδιότητάς σας ρητώς σαν υπεύθυνοι για την χορήγηση αδειών σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και για τα θέματα  παραχωρήσεως των κοινοχρήστων χώρων έμπροσθεν των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία και των κοινοχρήστων χώρων ως επίσης για τον έλεγχο της τήρησης της νομιμότητας των όρων λειτουργίας αυτών, μέσω των υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης του οποίου προΐστασθε.

Επίσης, αμφότεροι επιτρέπετε αυθαίρετες κατασκευές σε συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους κοινόχρηστους χώρους ήτοι στην κεντρική πλατεία Ι. Αλευρά στη Μεσσήνη, ενώ επιβάλλετε ακρότατα την τάχα αλλά ανύπαρκτη  νομιμότητα μόνο στα δυο καταστήματα «Fuego» και το καφέ  "Απόλαυση" τα οποία βρίσκονται στην πλατεία της Μεσσήνης. Στο σημείο τούτο θέλω να τονίσω ότι ο δεύτερος εξ ημών σαν ιδιοκτήτης του καταστήματος «Fuego» υποχρεώθηκα από το δήμο διά των οργάνων του να αφαιρέσω δύο ομπρέλες από τον κοινόχρηστο χώρο έμπροσθεν του καταστήματός μου καθόσον κρίθηκαν παράνομες, ενώ σε άλλο κατάστημα έχει κατασκευασθεί ξύλινη εξέδρα περίκλειστη με τζάμια σαφέστατα παράνομα και κατά παράβαση του ΓΟΚ και δεν έχει επιληφθεί κανείς από τους ως άνω αρμοδίους παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μας.

Επιπρόσθετα αμφότεροι πληρώνουμε για τα τραπεζοκαθίσματα το ποσόν που μας καθορίζει η οικονομική υπηρεσία του δήμου, πλην όμως στο κατάστημα καφέ "Απόλαυση" δεν έχει δοθεί ο ανάλογος χώρος με αναλογικότητα ποσού και τετραγωνικά μέτρα ως στα λοιπά καταστήματα. Πολλάκις έχει ζητηθεί από εμάς τόσο προφορικά όσο και γραπτώς, και τούτο θεωρούμε είναι γενικό αίτημα, να υπάρξει νομιμότητα σε όλα τα καταστήματα δηλαδή ίση αντιμετώπιση τόσο  στην παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου όσο και στις παράνομες κατασκευές πρέπει να υπάρχουν διαγραμμίσεις ώστε τα τραπεζοκαθίσματα να βρίσκονται σε συγκεκριμένους και σαφώς προσδιορισμένους δημόσιους χώρους, να επιλαμβάνεται η Δημοτική Αστυνομία στις παράνομες κατασκευές, καταλήψεις που υπάρχουν στην πλατεία, αλλά και εν τέλει να προσφέρει στον γενικό έλεγχο.

Ομως αν και σύμφωνα με τα προεκτιθέμενα φέρετε την αρμοδιότητα και την αντίστοιχη ευθύνη -ήδη εδώ και ένα έτος- δεν έχετε προβεί, ούτε έχετε διατάξει τα αρμόδια προς αυτό όργανα του δήμου [Δημοτική Αστυνομία, Υγειονομική Υπηρεσία κ.λπ.] να προβούν στους αναγκαίους ελέγχους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας με ισονομία και ίση μεταχείριση ελέγχου και σαφώς ανάλογες αποφάσεις

Ειδικά:

Α] ως προς την τήρηση των όρων τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους [δημόσιους] χώρους και συγκεκριμένα σε σχέση με τον αριθμό αυτών και τον επιτρεπόμενο προς κάλυψη χώρο τοποθέτησής τους,

Β] ως προς την κατασκευή – τοποθέτηση μονίμων υαλοπλασμάτων και άλλων σταθερών κατασκευών σε κοινόχρηστους [δημόσιους] χώρους.

Η ως άνω αδράνειά σας προκύπτει σαφώς από την παράνομη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κεντρική πλατεία Ι. Αλευρά της πόλεώς μας, όπου έχουν τοποθετηθεί μόνιμες παράνομες κατασκευές. Επιπλέον οι ως άνω αν και αρμόδιοι ως προς τα θέματα των κοινοχρήστων χώρων δεν επιβάλλουν όσα προβλέπει το άρθρο 2 του  Νόμου 1080/80 και ο Νόμος 4067/2012 για τους κοινόχρηστους χώρους ώστε να επιβληθούν σύμφωνα με τους νόμους οι προβλεπόμενες κυρώσεις και κυρίως όσα επιτάσσουν τα προαναφερόμενα άρθρα.

Ειδικότερα και προς απόδειξη της κωλυσιεργίας σας, που πιστεύουμε πως είναι πλέον τακτική σας, αναφέρουμε την περίπτωση όπου ενώ έχει ζητηθεί από αρκετούς καταστηματάρχες της πλατείας να υπάρχει οριοθέτηση παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων καθώς και κανονισμός της πλατείας, έτσι όπως είθισται και έχει παγιοποιηθεί σε όλες σχεδόν τις πόλεις, πλην όμως αυτό εδώ και ένα έτος δεν έχει γίνει. Αντ' αυτού η νομιμότητα ισχύει και δρα μόνο για δύο καταστήματα, τα δικά μας ενώ σε άλλα επιτρέπονται κραυγαλέες παρανομίες. 

Επειδή, λοιπόν κατ' επανάληψην υπό την ιδιότητάς σας ως Δήμαρχος ο πρώτος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο δεύτερος, αρνείστε με διάφορα τεχνάσματα και με συνεχείς αναβολές να ελέγξετε τις ως άνω παράνομες συμπεριφορές ως και να επιβάλετε τις νόμιμα προβλεπόμενες ποινές για τις βεβαιωμένες εξ αυτών περιπτώσεις.

Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία ότι έχετε τελέσει τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος [άρθρ. 239 περ. β & 259 Π.Κ.].

Επειδή λοιπόν, πρέπει να συμμορφωθείτε άμεσα και να παύσετε με πράξεις σας και παραλείψεις σας (ανοχές) σε βάρος μας τα ανωτέρω αδικήματα.

Επειδή ως καταστηματάρχες του Δήμου Μεσσήνης αλλά και ως άμεσα θιγόμενοι νομιμοποιούμαστε στην καταγγελία διά της παρούσας.

Για τους λόγους αυτούς

Και με την επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας, σας καλούμε άμεσα να συμμορφωθείτε  προς τα προεκτιθέμενα και να ασκείται τα καθήκοντά σας νόμιμα. Τέλος αιτούμεθα ίση συμπεριφορά στην παραχώρηση των κοινοχρήστων χώρων της πλατείας με ισονομία και όχι με ευνοούμενα καταστήματα”.