Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 19:08

Λειτουργία προαστιακού με κρατική επιδότηση και στέγαση KALAMATA:21 στον σιδηροδρομικό σταθμό

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Καλαμάτας διεκδικεί -και είναι σε καλό δρόμο- να πάρει από τον ΟΣΕ μέρος ή όλο τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, για τη στέγαση υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του, κυρίως της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Στηρίζει επίσης τη μόνιμη επαναλειτουργία της προαστιακής γραμμής προς Μεσσήνη και Ζευγολατιό, με επιδότηση από το κράτος και με την οικονομική συμβολή του Δήμου.

Αυτά τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Π. Νίκας. Αρχικά ενημέρωσε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί το θέμα του σιδηροδρομικού σταθμού της Καλαμάτας, «της αναγκαιότητας», όπως είπε, «να λειτουργήσει από υπηρεσίες του δήμου». Σχολίασε πως «η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα ευχαριστήσω αυτόν που πρέπει, δημόσια, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Είναι θέμα λίγων εβδομάδων ή ημερών ένα τμήμα των δραστηριοτήτων του δήμου να λειτουργήσει στο σταθμό».

Για το τρένο και τον προαστιακό, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι «πλειστάκις ο Δήμος Καλαμάτας έχει τοποθετηθεί θετικά για την επαναλειτουργία του τρένου, για τον προαστιακό, για το Καλαμάτα - Μεσσήνη και το Καλαμάτα - Ζευγολατιό». Ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει «υπό προϋποθέσεις: Τη λειτουργία θα την αναλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό. Η λειτουργία θα είναι συνεχής, διότι η αποσπασματική, 2 - 3 φορές το χρόνο, δημιουργεί προβλήματα και εγκυμονεί κινδύνους».

Ο δήμαρχος είπε ότι πρέπει «να χρηματοδοτηθεί ως άγονη γραμμή το προαστιακό δίκτυο της Μεσσηνίας» και διαβεβαίωσε ξανά πως «ο Δήμος Καλαμάτας είναι διατεθειμένος να συμβάλει οικονομικά για την επαναλειτουργία της προαστιακής γραμμής».

Γ.Σ.