Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 16:10

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιατρών γιατί μεταναστεύει στην Αμερική

Γράφτηκε από τον
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιατρών γιατί μεταναστεύει στην Αμερική

Φανερά συγκινημένος ανακοίνωσε την παραίτησή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το βράδυ. Η παραίτηση έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους, καθώς ο κ. Φαρμάκης ακολουθεί το δρόμο της μετανάστευσης στις ΗΠΑ ή στον Καναδά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Θερμά ήταν τα λόγια του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, που συμμετείχε στην συνεδρίαση του συμβουλίου, όπως και των υπόλοιπων συμβούλων αλλά και του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαθεοδοσίου, καθώς ο κ. Φαρμάκης στην σύντομη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με το ήθος, την εργατικότητα και τις ιδέες του. Ωστόσο οι δύσκολες εποχές που ζούμε τον αναγκάζουν να βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο κ. Κατσίβελας επισήμανε ότι με την παρουσία του στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου δείχνει ότι τιμά τα ΤΣ και δίνει βάρος σε αυτά, αλλά τιμά και τον πρόεδρο που αποχωρεί, καθώς όπως είπε πρόκειται για ένα άνθρωπο που οι ορίζοντές του ήταν μπροστά από την εποχή, χαρακτηρίζοντας την απουσία του έλλειμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οπως είπε, αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το πάθος του, η καθαρότητα της σκέψης και του μυαλού. 

Κλείνοντας τη συνεδρίαση αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα και ειδικά στο πολύ σημαντικό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Υπογράμμισε παράλληλα ότι η αποχώρηση του κ. Φαρμάκη είναι ένα δείγμα της αιμορραγίας της χώρας μας.

Με πολύ θερμά λόγια, ευχαριστώντας τον για την συνεργασία και την προσφορά του μίλησαν οι τοπικοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Καναλουπίτης (ο οποίος πλέον θα αναλάβει και τη θέση του προέδρου καθώς ακολουθεί σε ψήφους), ο Γιώργος Κωτσάκης, η Σωτηρία Μαρκούλια και ο Γιάννης Γριβοκωστόπουλος, όπως και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαθεοδοσίου που δεν έκρυψε την συγκίνησή του σημειώνοντας ότι χάνει ένα άξιο συνεργάτη. 

Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο που τον εμπιστεύτηκε στο ψηφοδέλτιό του και με τον οποίο όπως είπε είχε άριστη συνεργασία, τον κ. Παπαθεοδοσίου, το Τοπικό Συμβούλιο, τους συλλόγους της πόλης και όλους τους πολίτες των Φιλιατρών, αλλά και την οικογένειά του για την υπομονή και την στήριξή της. Κλείνοντας τόνισε πως η Ελλάδα πάντα θα είναι το σπίτι του και τα Φιλιατρά η φωλιά του.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση μοναδικό θέμα ήταν η εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους που θα γίνει από τις 6-10 Φεβρουαρίου, που αποφασίστηκε ότι οι τιμές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, με 25 ανά τρέχον μέτρο και 800 ευρώ για το λούνα παρκ.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER