Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 08:58

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Προχωρούν οι διαδικασίες για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ύψος του ξενοδοχείου "Φωτεινή", στη συνάντηση της Ναυαρίνου με τη Λακωνικής και το δρόμο της Μάνης.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, ο Δήμος μάζεψε 13 υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών, προκειμένου να υλοποιήσει τη συντελεσθείσα απαλλοτρίωση (1968)  στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου και κατασκευή κυκλικού κόμβου.

Σήμερα συνεργείο τοπογραφικών αποτυπώσεων του δήμου θα πραγματοποιήσει πασσάλωση για την οριοθέτηση επί εδάφους της απαλλοτριωμένης περιοχής, ώστε να απελευθερωθεί η καταπατημένη περιοχή. 

Το έργο αυτό θεωρείται αναγκαίο, λόγω της κατάληξης του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο Γιαννιτσανίκων (κτήμα Καρέλια), με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του συγκεκριμένου δρόμου.

Ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει ότι η απαλλοτρίωση έχει γίνει από το Ελληνικό Δημόσιο και ο δήμος ζήτησε από την Κτηματική Υπηρεσία να είναι ο επισπεύδων για την απόκτηση του απαλλοτριωθέντος, εδώ και δεκαετίες, χώρου, λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σχόλια  

0 # Άγνοια δικαιώματος 15-01-2016 10:43
Πρόκειται δηλαδή για απαλλοτρίωση που έγινε πριν από 47-48 χρόνια και δεν συνετελέσθη. Δεν γνωρίζω τί αφορούν οι 13 υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών που γράφετε στο άρθρο, προδίδουν όμως άγνοια εκ μέρους τους, καθώς αυτή η απλλοτρίωση καταπίπτει αυτοδικαίως και για να συντελεσθεί πρέπει οι ιδιοκτήτες να αποζημιωθούν συμπληρωματικώς με τρέχουσες αξίες. Καταγγελία ή αίτηση άρσης της απαλλοτρίωσης από τους ιδιοκτήτες απαιτείται ή από τον δήμο. Ο δήμος έχει συμφέρον να υλοποιηθεί το έργο που σχεδιάζει, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, ώστε να μην ενδιαφέρεται. Συνεπώς,οι ιδιοκτήτες οφείλουν στον εαυτό τους να κινήσουν την διαδικασία, ως και να κάνουν ασφαλιστικά κατά του δήμου και του οργάνου του (κτηματική) για να τους ανακόψουν μέχρι να αποζημιωθούν.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # κουρκουτα 16-01-2016 22:03
Δεν έχω υπογράψει καμιά υπεύθυνη δήλωση είιμαι ιδιοκτήτρια ακινήτου στην περιοχή που σχεδιάζει ο δήμος την κατασκευή του κόμβου
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER