Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 08:21

Φοιτητές από τη Νέα Υόρκη στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την

Εκπαιδευτικό ταξίδι στο Δήμο Πύλου - Νέστορος έκαναν τις δυο προηγούμενες μέρες οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα του Campus του Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο πλαίσιο του μαθήματος τους «Democracy and its critics».

Προχθές το απόγευμα επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, προκειμένου να  γνωρίσουν το δήμαρχο κ. Καφαντάρη. Ο ίδιος τους καλωσόρισε και τους μίλησε για την μακραίωνη ιστορία και το φυσικό κάλλος του τόπου, ενώ οι φοιτητές τον ενημέρωσαν για τις σπουδές τους. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος αναγνώρισαν τη γραφικότητα της περιοχής και τις δυνατότητες τουρισμού που προκύπτουν, ενώ από τη συζήτηση δεν έλειψε το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της διαχείρισης των ζητημάτων του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Μια μέρα πριν, οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης με τον υπεύθυνο καθηγητή Φίλιππο Μήτση επισκέφθηκαν την Μεθώνη και το Πνευματικό Κέντρο, ώστε να κάνουν διάλεξη με θέμα τη δημοκρατία. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα πήγαν επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Αρχαία Μεσσήνη. Από τη μεριά του ο κ. Μήτσης ευχαρίστησε τον. κ. Καφαντάρη, τόσο για τη φιλοξενία που τους παρείχε ο δήμος, όσο και για την άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.