Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 19:28

Ιδιες τιμές με πέρυσι για θέσεις στο πανηγύρι των Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Ιδιες τιμές με πέρυσι για θέσεις στο πανηγύρι των Φιλιατρών

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κυμανθούν οι τιμές για την εμποροπανήγυρη των Φιλιατρών, όπως αποφάσισε χθες ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας. Ετσι, όπως πρότεινε το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών οι τιμές θα είναι στα 25 ευρώ το τρέχον μέτρο και 800 ευρώ για το χώρο του λούνα παρκ.

Ομόφωνα επίσης η επιτροπή ψήφισε πιστώσεις, οφειλές, συνεχιζόμενα έργα και προμήθειες παρελθόντων ετών, ενώ εγκρίθηκαν τα πρακτικά του διαγωνισμού «Επισκευή Δημαρχείου Γαργαλιάνων» προϋπολογισμού 32.000 ευρώ, όπου ανάδοχος αναδείχθηκε ο Ιωάννης Αργυράκης με έκπτωση 30%.

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η έγκριση δαπάνης και ο καθορισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού για τη μίσθωση απορριμματοφόρων για τις ανάγκες καθαριότητας του δήμου. Οπως τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου, ο διαγωνισμός θα γίνει στις 26 του μήνα για τη μίσθωση δύο απορριμματοφόρων και ενός εφεδρικού για διάστημα 11 μηνών, συνολικής δαπάνης 73.062 ευρώ με το ΦΠΑ. Παράλληλα σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη η μελέτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και μέχρι τότε πρέπει να λειτουργήσει η καθαριότητα στο δήμο. 

Τη διαφωνία του εξέφρασε καταψηφίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος υπογραμμίζοντας πως με αυτά που έχει δώσει ο δήμος για ενοικιάσεις θα είχε πάρει 2 καινούργια αυτοκίνητα. "Είναι σπατάλη" σημείωσε και κάλεσε τους συμβούλους με το χέρι στην καρδιά να απαντήσουν αν θα έδιναν αυτά τα χρήματα αν ήταν επιχειρηματίες, κάλεσε δε την δημοτική αρχή να επανεξετάσει το θέμα και να μην σπαταλά τα χρήματα.

Από τη συμπολίτευση, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης τόνισε πως δεν είναι σπατάλη και το ποσό δεν είναι υπερβολικό, καθώς στην ουσία πρόκειται για 3 οχήματα αλλά και καινούργια να ήταν, πάλι θα είχαν κόστος συντήρησης και έξοδα.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER