Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 16:44

Γκρίνια για το τρενάκι και το παγοδρόμιο στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γκρίνια για το τρενάκι και το παγοδρόμιο στο Δήμο Μεσσήνης

Η... φτώχεια έφερε γκρίνια στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με αφορμή τον απολογισμό για τα οφέλη και τη χασούρα του δήμου από το παγοδρόμιο και το τρενάκι, που λειτούργησαν τις ημέρες των γιορτών. Η δημοτική αρχή ήθελε Χριστούγεννα με λάμψη και ξένο κόσμο στο Νησί, γι' αυτό και ενήργησε για την προσωρινή επαναδρομολόγηση του τρένου στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη.

Η μείζονα μειοψηφία από την άλλη ήθελε να κρατηθούν χαμηλά τα έξοδα και οι όποιες γιορτινές εκδηλώσεις να μοιραστούν σε όλη την πόλη της Μεσσήνης και τις Δημοτικές Ενότητες. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος είπε ότι τα έξοδα ξέφυγαν από το αρχικό ποσό των 24.600 ευρώ που είχε προϋπολογιστεί, και διπλασιάστηκε από τα έξοδα πετρελαίου για τη γεννήτρια του παγοδρομίου και τα νέα φωτιστικά, σε μια εποχή που το κάθε ευρώ θα πρέπει να δαπανάται με μεγάλη προσοχή . Επικαλούμενος και θεσμικούς φορείς της πόλης, αναρωτήθηκε μήπως ακόμα και η δρομολόγηση του τρένου έδιωξε κόσμο από τη Μεσσήνη, αντί να φέρει.  

Αντίθετα ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος είπε ότι η πόλη ζωντάνεψε και το κόστος για το πετρέλαιο της γεννήτριας ήταν πολύ χαμηλότερο από την παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ. Ο Στ. Αναστασόπουλος επέμεινε πάντως ότι όταν έχουμε κρίση δεν επιλέγουμε πολυδάπανες εκδηλώσεις, ενώ κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι με τις επιλογές της ευνόησε τους επαγγελματίες της κάτω πλατείας και... ξέχασε αυτούς της πάνω και όλο τον υπόλοιπο δήμο. Ο Ν. Ξαρχάκος φανερά εκνευρισμένος από το ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας χρεώνει στη δημοτική αρχή σπατάλες, ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας τον Στ. Αναστασόπουλο ότι άφηνε την περιουσία του δήμου να σαπίζει και να λεηλατείται - φέρνοντας ως παράδειγμα τις γεννήτριες που περιμάζεψε από την Τρίοδο η παρούσα δημοτική αρχή και τις επισκεύασε για να τις χρησιμοποιεί σε εκδηλώσεις. Πρόσθεσε δε ότι τα λεφτά για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τα εξασφάλισε ο δήμος κάνοντας οικονομία και ορθολογική διαχείριση. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Καρύδης παρενέβη για να τονίσει ότι οποιαδήποτε δαπάνη της υπηρεσίας που προΐσταται, ελέγχεται για την νομιμότητά της. 

Το λόγο πήραν επίσης οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος και Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος σχολιάζοντας τα υπέρ και κατά, ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος και ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Αποστολόπουλος - ενώ ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξενόγιαννης τα έβαλε με τον Στ. Αναστασόπουλο, ο οποίος θύμισε στο Σώμα ότι ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί μέχρι και καρουζέλ, το οποίο θα πλήρωνε από δικά του χρήματα, αλλά ποτέ δεν το έκανε. 

Θυμίζουμε ότι το εισιτήριο ήτανε συμβολικό, και συγκεκριμένα 1 ευρώ, και τα έσοδα πήγανε για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER