Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 15:32

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος 

Γράφτηκε από την
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος 

Η επικαιροποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος. Αυτό είπε προχθές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος - λέγοντας ακόμα ότι ο γ.γ. του Υποδομών Γ. Δέδες διαβεβαίωσε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημαρχείο Μεσσήνης πως το υπουργείο θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί η απαίτηση της παράταξης του Στάθη Αναστασόπουλου να πάρει θέση η δημοτική αρχή Μεσσήνης για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης έλειπε, και αντ' αυτού απάντησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος. Είπε ότι ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες έχει διαβεβαιώσει το δήμαρχο ότι θα ζητήσουν τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν την οποιαδήποτε απόφαση. Πρόσθεσε δε πως το Σώμα έχει αποφασίσει με παλαιότερες αποφάσεις του πως δεν είναι αντίθετο στην κατασκευή νέου δρόμου. Ομως τόνισε ότι θα πρέπει να συντηρηθεί και ο υπάρχων δρόμος και να κατασκευαστεί μια καινούργια γέφυρα στον Πάμισο. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος άνοιξε και το θέμα, είπε ότι ο δήμαρχος έκανε σαφές ότι έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα της κατασκευής νέου δρόμου και γι' αυτό θα έπρεπε να πάρει θέση, όπως έκαναν οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Πύλου. Και πρόσθεσε πως το θέμα είναι μείζονος σημασίας για το αναπτυξιακό μέλλον του δήμου και πρέπει να ξεκαθαριστεί το τι θέλει ο Δήμος Μεσσήνης, αλλά και ποια είναι η άποψη της δημοτικής αρχής. 

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος επεσήμανε και αυτός ότι η κατασκευή του Καλαμάτα - Ριζόμυλος είναι ένα «άκρως αναπτυξιακό εργαλείο», δεν πρέπει όμως να εγκαταλειφθεί στη φθορά και ο υφιστάμενος δρόμος. Και απαίτησε ως παράταξη να έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να επικαιροποιηθεί η τελευταία απόφαση του Σώματος υπέρ της κατασκευής του δρόμου. 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER