Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 21:40

Απαράδεκτη η εικόνα της οδού Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την

Απαράδεκτη εικόνα παρουσιάζει η καλοκαιρινή… βιτρίνα της Καλαμάτας. Η οδός Ναυαρίνου, που προσελκύει τη συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών και των ντόπιων, σε αρκετά σημεία παρουσιάζει έντονα σημάδια εγκατάλειψης τόσο από το δήμο όσο και από ιδιώτες.

Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε για τα καλά η τουριστική περίοδος και αυξάνεται η κίνηση στην παραλιακή, δεν αυξάνεται ανάλογα η φροντίδα από τη μεριά του δήμου κι από μερίδα ιδιωτών. Τα συγκεντρωμένα σκουπίδια πάνω από τις σχάρες φρεατίων και τα πλαστικά ή τσίγκινα κουτάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο προδίδουν πως δεν υπάρχει οργανωμένη και καθημερινή εξόρμηση των υπηρεσιών καθαριότητας στην περιοχή.

Τα πρόχειρα καλυμμένα -με παλέτες και διαλυμένες… πλαστικές καρέκλες- προβληματικά σημεία του ημιτελούς πεζοδρομίου φανερώνουν πως οι υπηρεσίες του δήμου κάνουν γενικότερα… διακοπές.

Τέλος, η άθλια κατάσταση ορισμένων ξενοίκιαστων υπαίθριων χώρων καταστημάτων, που παραμένουν εντελώς απεριποίητοι, συμπληρώνουν την άθλια εικόνα που δυσφημεί την πόλη και την οποία σχολιάζουν αρνητικά οι περαστικοί.