Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 18:30

Απομάκρυνση των 4 κατασχεθέντων πλοίων ζητεί ο λιμενάρχης Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απομάκρυνση των 4 κατασχεθέντων πλοίων ζητεί ο λιμενάρχης Καλαμάτας

Την απομάκρυνση των 4 κατασχεθέντων πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ζητεί ο λιμενάρχης Καλαμάτας - πλοίαρχος Παναγιώτης Μποτίνης, με έγγραφό του προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών - Τελωνείο Πατρών. 

Αφού αναφέρεται σε καθένα από τα πλοία, ο λιμενάρχης Καλαμάτας επισημαίνει ότι «η κατάσταση όλων των ανωτέρω κατασχεθέντων πλοίων επιβαρύνεται καθημερινώς, καθότι βρίσκονται εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα, ενώ λόγω της κατάστασης της οποίας τελούν (κατάσχεση) δεν μπορούν να γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης. Επιπλέον, ο χώρος της λιμενικής εγκατάστασης Καλαμάτας, την οποία καταλαμβάνουν τα ανωτέρω πλοία, καθίσταται για ένα μεγάλο μέρος της, αδύνατη προς χρήση για το σκοπό τον οποίο προορίζεται».

Παρατηρεί πως μαζί μ’ αυτά και «προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ναυτικό ατύχημα και ρύπανση θαλάσσιου περιβάλλοντος, κρίνεται απαραίτητη η επίσπευση των διαδικασιών και οι άμεσες ενέργειες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές σας για την άμεση εκποίηση - απομάκρυνση όλων των κατασχεθέντων πλοίων από τον λιμένα Καλαμάτας».

Να υπενθυμίσουμε ότι για την απομάκρυνση των κατασχεθέντων έχουν γίνει παλιότερα παρεμβάσεις από το δήμαρχο Καλαμάτας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και το μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER