Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 20:41

Ενοικίαση του "Βασιλικόν" για να γίνει ξενοδοχείο 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενοικίαση του "Βασιλικόν" για να γίνει ξενοδοχείο 

Την εκμίσθωση του διατηρητέου πρώην ξενοδοχείου "Βασιλικόν", που ανήκει στο δήμο και σήμερα στεγάζει τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, ώστε να λειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο, προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την εκμίσθωσή του.

Στην εισήγησή του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας αναφέρει ότι στο κτήριο λειτουργούσε μέχρι το Σεπτέμβριο του 1986 ξενοδοχείο. Η ανακατασκευή του κτηρίου έγινε σύμφωνα με μελέτη θεωρημένη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΟΤ ως ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου. Παρατηρεί, ακόμα, πως «η Καλαμάτα είναι μια πόλη με αλματωδώς αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη, αλλά έχει έλλειψη σε τουριστικές κλίνες. Η δημιουργία νέων τουριστικών υποδομών κρίνεται αναγκαία και θα συμβάλλει περαιτέρω στην υποστήριξή της».

Σχόλια  

0 # Στου κασίδη το .. 28-01-2016 21:53
Την εποχή που το "Βασιλικόν" ήταν ξενοδοχείο,τα καταλύματα αυτού του τύπου διέθεταν δωμάτια με μία μικροσκοπική νιπτήρα εντός αυτών (το πολύ) και μία κοινή τουαλέτα για όλους τους ενοίκους στο τέλος του διαδρόμου. Σήμερα,με αυτές τις προδιαγραφές,
δεν μπορεί να λειτουργήσει ξενοδοχείο,ούτε καν ξενώνας. Όποιος το μισθώσει θα πρέπει να ελαττώσει τον αριθμό των δωματίων για να προστεθούν τουαλέτες και εν τέλει θα διαπιστώσει οτι τα μετά τους φόρους έσοδά του,θα είναι μάλλον για χομπίστα,παρά για επιχειρηματία. Ο εισηγητής,
εκτός αυτών,παραβλέπε ι οτι το 1986 υπήρχε ακόμα στρατόπεδο στην Καλαμάτα,ως και οτι οι χωρικοί κατέβαιναν στην πόλη για τις δουλειές τους,όπου παρέμεναν μία - δύο ημέρες. Σήμερα,αυτά δεν υφίστανται,ενώ το ακίνητο δεν βρίσκεται σε κάποιο δευτερεύον νησί,ώστε να το αγαπήσουν οι πάλαι ποτέ άφραγκοι νεαροί τουρίστες.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER