Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 17:01

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Κατά πλειοψηφία υπέρ νέας χάραξης στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος 

Γράφτηκε από την
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Κατά πλειοψηφία υπέρ νέας χάραξης στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος 

Υπέρ της νέας χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος τάχθηκε προχθές το βράδυ κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Την πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής υπερψήφισαν και οι παρατάξεις Μπρεδήμα και Δημητρούλια. Η παράταξη Μάκαρη και η "Λαϊκή Συσπείρωση" ψήφισαν "παρών" και υπέρ των δικών τους προτάσεων, ενώ η παράταξη Αντωνόπουλου ψήφισε λευκό.

Στην πρόταση που ψηφίστηκε το ζήτημα του κλειστού ή ανοιχτού δρόμου θεωρείται έλασσον - και προκειμένου να μην υπάρξει αντιπαράθεση με το Δήμο Μεσσήνης αναφέρεται πως αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι θέσεις που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά πλειοψηφία, είναι:

«1) Ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος είναι έργο όχι μόνο μεσσηνιακής, αλλά εθνικής σημασίας, για λόγους που συνδέονται με την τουριστική αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Νότιας Πελοποννήσου.

2) Ο συγκεκριμένος δρόμος πρέπει να ακολουθεί τη νέα χάραξη, όπως προβλέπεται από τη μελέτη που ήδη έχει συνταχθεί και ολοκληρωθεί, για μια σειρά από σοβαρούς λόγους, μεταξύ των οποίων εντάσσεται η ανάπτυξη της δυτικής περιοχής της Καλαμάτας, μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου.

3) Η συγκεκριμένη μελέτη είναι η μοναδική ολοκληρωμένη μελέτη σε επίπεδο νομού σήμερα και μπορεί άνετα να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ.

4) Ο υπάρχων δρόμος Καλαμάτα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να αναβαθμισθεί σε επίπεδο ασφαλούς και λειτουργικού αυτοκινητόδρομου, για μια σειρά λόγους (σιδηροδρομική γραμμή, αεροδρόμιο κ.λπ.).

5) Το ζήτημα αν είναι "κλειστός" ή "ανοικτός" ο αυτοκινητόδρομος είναι έλασσον ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπισθεί με συνεννόηση των τοπικών κοινωνιών. Το μείζον είναι η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου».


NEWSLETTER