Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 21:41

Νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος ζητεί η παράταξη Μάκαρη

Γράφτηκε από την
Νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος ζητεί η παράταξη Μάκαρη

Η μείζων μειοψηφία του Δήμου Καλαμάτας (παράταξη Μάκαρη) δε διαφωνεί με τη νέα χάραξη στο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, αλλά τη θέλει όσο μακρύτερα γίνεται από τη θάλασσα και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Η πρόταση που παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο σύμβουλος Παναγιώτης Αλούπης και την οποία υποστήριξε η παράταξη και με την ψήφο της, αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Η πρόταση μας εξειδικεύεται στο ότι η ορθή χωροθέτηση του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος αποτελεί το σημαντικότερο έργο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Η όποια απόφαση οφείλει να προκύψει από ώριμη μελέτη, η οποία ενδείκνυται να συμπεριλάβει τη σύγκριση της υπάρχουσας μελέτης διά το τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος και της νέας μελέτης που αναμένεται και αφορά το σύνολο του τμήματος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος.

Πιστεύουμε ότι η όποια χωροθέτηση της οδού θα πρέπει να έχει βασικό στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία είναι υψηλής τουριστικής προσδοκίας και να συντελεί στη δυνατότητα επέκτασής της. Δηλαδή, πιστεύουμε ότι η όποια χάραξη θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θάλασσα στη μέγιστη δυνατή απόσταση και η όποια χωροθέτηση - κατασκευή να σεβασθεί το φυσικό περιβάλλον, καθότι διέρχεται σε μια ευαίσθητη περιβαλλοντολογικά περιοχή».


NEWSLETTER