Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 16:03

Εκμίσθωση ακινήτων για άστεγους από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Στην εκμίσθωση ακινήτων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών αστέγων θα προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη” του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αναζητάει συνολικά 20 ακίνητα, τα οποία να βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καλαμάτας, να διαθέτουν βασικές υπηρεσίες ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και θέρμανσης. Ειδικότερα αναζητούνται 18 γκαρσονιέρες, ένα δυάρι και ένα τριάρι.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του προγράμματος, το μίσθωμα για κάθε διαμέρισμα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 180 ευρώ για τις γκαρσονιέρες, των 240 ευρώ για τα δυάρια και των 280 ευρώ για τα τριάρια μηνιαίως. Η ενοικίαση διαμερισμάτων στην ίδια πολυκατοικία ή στο ίδιο συγκρότημα, επιτρέπεται σε ποσοστό μέχρι 10% του συνόλου των ωφελουμένων.
Τα μισθωτήρια συμβόλαια θα υπογραφούν από τους ωφελούμενους με εγγυητή το Δήμο Καλαμάτας (καταβολή μισθώματος από τον δήμο).
Οσοι ενδιαφέρονται να εκμισθώσουν τα ακίνητά τους στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Πρόνοιας στα τηλέφωνα 27213 61834 και 61858 ή να πάνε στα γραφεία 363 και 370 (ισόγειο Διοικητηρίου), για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.